vindusvisker
vindusvisker

Hjelp - vindusviskeren lever sitt eget liv

Brooms bilekspert tror han vet hvorfor...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo håper du kan svare meg på et problem. Det virker som om bakruteviskeren på bilen vår lever helt sitt eget liv og jeg er bekymret for om dette kan være del av den stor feil på det elektriske anlegget. Noen ganger går nemlig bakruteviskeren på helt av seg selv og selv om den stor i avslått stilling. Det virker som det bare skjer når bilen står stille men jeg har ikke funnet noe annet mønster. Kjenner at jeg vegrer meg litt for å dra på merkeverkstedet med dette for det koster vel penger med en gang jeg kommer inn døren og er redd det vil ta tid å finne ut av det ettersom det er helt vilkårlig når det skjer. Har du hørt om noe lignende? Bilen er en Ford Mondeo stv.

Benny svarer:

Hmmmmm, jeg tror jeg vet svaret, selv om det er umulig å være helt sikker uten å ha fått testet det ut i bilen.

Men det har seg slik at på mange biler starter bakruteviskeren automatisk hvis viskerne på frontruta går når girkassa blir satt i revers. Det er rett og slett litt automatisk "hjelp" fordi du da sannsynligvis også har behov for å bruker visker på bakruta.

Det begynner å bli noen år siden jeg først oppdaget dette i en bil og har inntrykk av at veldig mange har det nå. Vil derfor anbefale at du prøver ut dette. La bilen stå i fri (eller P hvis du har automatgir) med vindusviskerne foran i gang, så setter du den i revers - hvis bakruteviskeren går på da, er alt som det skal være og det er ingen grunn til å oppsøkte verkstedet for dette. Lykke til!

LES OGSÅ: Bilen min sier bare klikk, klikk...

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: