SAVNET: Båten Berserk er savnet i Sørishavet. (Foto: Jarle Andhøy/Scanpix)
SAVNET: Båten Berserk er savnet i Sørishavet. (Foto: Jarle Andhøy/Scanpix)

Har søkt på kryss og tvers etter Berserk :– Flåte fra seilbåten trolig funnet

To skip og et helikopter har lett gjennom 4000 kvadratkilometer hav etter Berserk - uten resultat. Søket fortsetter en stund til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En tom redningsflåte som trolig stammer fra båten Berserk, er funnet i Rosshavet. Det opplyser New Zealands redningstjeneste, ifølge NRK

– Livredningsflåten ble funnet for to timer siden, sier Ross Henderson i den newzealandske maritime redningssentralen.

Ifølge NRK sier kaptein Paul Watson på fartøyet Steve Irwin, som leter etter Berserk, at han ikke er optimistisk.

– Vi har nettopp funnet en flåte. Det er ingen tvil om at den stammer fra «Berserk», ut fra beskrivelsen vi har fått fra redningsmyndighetene, sier Paul Watson til VG Nett.

Watson opplyser overfor VG Nett at det ser ut som om flåten er blitt revet løs fra dekk, og at førstehjelpsskrinet og en kniv er borte fra flåten.

– Vi sender nå ut et fartøy for å plukke opp livbåten for å dobbeltsjekke at dette faktisk er en livbåt som stammer fra «Berserk». Men det er svært trolig at dette stammer fra «Berserk», sier Henderson til VG Nett.

Kommuniserer

Den newzealandske redningstjenesten opplyser at den fortsatt kommuniserer med de to fra båten som har gått i land, via satellitt-telefon. Skipper Jarle Andhøy prøver å hjelpe til i søket, som har foregått hele natt til fredag lokal tid.

Les også: Her er det siste bildet av «Berserk»

– Helikopteret om bord på Sea Shepherd-fartøyet Steve Irwin kommer til å gjøre et nytt søk fredag, til tross for at de har fått beskjed om at de ikke får fylle drivstoff på verken Scott- eller McMurdo-basen i Antarktis, opplyser Maritime New Zealand.

Stille

I tillegg deltar fartøyet Professor Kromov med 50 passasjerer om bord. Det snur i retning Antarktis fredag og krysser søkeområdet igjen før det fortsetter sin planlagte reise.

– Vi har hatt fast dialog med Berserk, men de siste dagene har det vært stille fra den kanten. Nå har jeg fått informasjon om at en nødpeilesender er utløst, og det gir grunn til bekymring, forteller Andhøy på telefon til NRK.

(©NTB/TV 2)