Gull-Marit takket Kollen-publikummet

Med Norges VM-gull nummer 100 om halsen røpet Marit Bjørgen at hun ikke hadde forestilt seg hvor stor følelsen av seier på hjemmebane skulle være.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Allerede da sølvvinner Arianna Follis fra Italia neiet og takket FIS-presidenten for sin medalje, begynte publikum å rope på Marit Bjørgen. Da hun omsider inntok seierspallens øverste trinn, brøt jubelen på Universitetsplassen løs for alvor.

– Det er dette jeg har drømt om, men at det skulle være så stort er helt utrolig. Jeg må få takke publikum, som har vært fantastisk, sa Bjørgen etter å ha mottatt medaljen og hyllesten.

Da hadde VM-festen blitt dratt i gang med Arve Tellefsen i hvit dress sittende i en snøfrossen robåt i et slags tablå av «Brudeferden i Hardanger» i vinterskrud. Madcon fikk på sin side et utvetydig «ja» på sitt hemningsløse publikumsfrieri av de flere tusen menneskene som hadde møtt opp til medaljeseremonien.

Men lykkeligst av dem alle var kanskje VMs gladeste bronsevinner – svenske Emil Jönsson. Etter flere mesterskapsfiaskoer fra mannen som normalt er forhåndsfavoritt i ethvert sprintrenn, kunne han torsdag kveld endelig hente sin første VM-medalje. (©NTB)