bjørgen
bjørgen
Marit Bjørgen (i midten) vant, mens Adriana Follis (t.v.) og Petra Majdic kom på 2. og 3. plass i kvinnenes sprintkonkurranse under ski VM. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Marit Bjørgen (i midten) vant, mens Adriana Follis (t.v.) og Petra Majdic kom på 2. og 3. plass i kvinnenes sprintkonkurranse under ski VM. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Bjørgen fant en tiger i senga

Marit Bjørgen fikk en overraskelse på hotellrommet dagen før sprintgullet.

Holmenkollen (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen tok sitt første av seks mulige gullmedaljer etter å ha utklasset konkurrentene på torsdagens sprint.

Og kanskje var hun inspirert av sangen kanskje mest kjent fra Rocky-filmene - "Eye of the Tiger".

For dagen før gulløpet fikk Bjørgen det som så ut som en høyst levende tiger i senga.

- Jeg er den samme tigeren nå, som under OL i Vancouver. Men da jeg skulle legge meg i går var det en stor tiger i senga. Den var så stor at den dekket hele senga, smiler Bjørgen på pressekonferansen etter sprintgullet.

Se Bjørgen snakke om tigeren øverst i artikkelen.

Se video:Se Bjørgen vinne VM-sprinten her

- Den så levende ut
Tigeren var plassert av Bjørgens mentale trener, psykologen Britt Tajet-Foxell, og har sin bakgrunn i den mentale treningen hun hadde forrige sesong der hun skulle late som hun var en tiger på jakt.

- Den så høyst levende ut, og jeg skvatt litt da jeg kom inn på soverommet, innrømmer Bjørgen.

Hun beskriver gullet i Holmenkollen som et av sine største karrierehøydepunkt.

- Det var helt fantastisk. Jeg drømte om gull, og klarte det. Nå vil jeg bare nyte resten av mesterskapet, sier Bjørgen, som foreløpig ikke har bestemt seg for om hun skal seks øvelser under VM.

Fikk gulljakke
- Det får vi ta litt etter hvert. Jeg får se etter 10 kilometeren, sier Bjørgen, og legger til:

- Men sprinten i dag var min beste noensinne. Og publikum var fantastiske, sier Bjørgen, som fikk overlevert en gulljakke etter triumfen.

- Jeg fikk den av sponsoren min, fordi jeg tok det 100. gullet i VM totalt for Norge, forklarer Bjørgen, som ikke tør drømme om å ta seks gull i et og samme mesterskap.

- For meg er det som sagt bare en drøm å ta gull på sprinten. Som sagt så vil jeg nå bare nyte resten av mesterskapet, så får vi se hva som skjer videre, konkluderer hun.