Prica, Skagestad (Foto: TV 2/)
Prica, Skagestad (Foto: TV 2/)

Hva i all verden gjør Aalesund-forsvareren her?

Rade Prica slapp lett til på noen av sine tre mål da Rosenborg slo AaFK 4-2.

– Vi gjør det lettere for dem enn vi trenger å gjøre, sa Kjetil Rekdal etter kampen.

Og det hadde han rett i.

Rosenborg var klart best i kveldens kamp, men det var likevel Aalesund som åpnet best.

Lars Fuhre fikk lagt inn fra venstrekanten og tidligere Rosenborg-spiller Kjell Rune Selin sto helt umarkert i Rosenborg-feltet og skjøt Aalesund i ledelsen allerede etter tre minutter.

Men kun tre minutter senere var det Rosenborgs unge spiss Mushaga Bakenga som kunne sette inn utligningen. Rade Prica vant ballen til venstre for Aalesunds sekstenmeter og på bakre stolpe ventet Bakenga som enkelt kunne sette inn 1-1.

Prica-show
Rade Prica sto med fem scoringer på fem kamper mot Aalesund før denne kampen. Etter 27 minutter fikk Rosenborg frispark like utenfor sekstenmeteren, og Prica gjorde som i de tidligere oppgjørene og banket inn 2-1 til vertene. Ikke veldig overbevisende keeperspill av Lindegaard-erstatter Sten Grytebust.

Like før pause skjøt Prica inn 3-1 til Rosenborg på et tungt skudd innenfor sekstenmeteren. Dette ble også pauseresultatet.

Men Prica var ikke ferdig med det. Ni minutter ut i andre omgang får Prica pirket ballen i mål etter svakt forvarspill av Edvard Skagestad og Rosenborg opp i ledelsen 4-1.

Aalesund med redusering
Rosenborg styrte det meste den første halvtimen av andre omgang, men Aalesund fikk en redusering når Michael Barrantes Rojas kunne sette inn gjestenes andre mål.

Flere mål ble det ikke og Rosenborg vant helt fortjent 4-2. Aalesund har en stor jobb å gjøre defensivt før seriestart, etter at de har sluppet inn åtte mål på de to siste kampene.

– Trenger en spiss til
Til tross for Pricas tre mål ønsker både Jan Jönsson og Prica selv seg en spiss til før seriestart.

- Ja, vi ønsker oss spiss til. Både jeg og Mushaga (Bakenga) var slitne på slutten men det var ingen å bytte med, humret Prica til TV 2 etter kampen.

TV 2 Play: Kjetil Rekdal: – Det er fryktelig lavt nivå på en del ting.
TV 2 Play: Rade Prica scorer «alltid» mot Aalesund.
TV 2 Play: Jan Jönsson ønsker seg fortsatt en ny spiss.

Se høydepunktene i videovinduet øverst