Marit Bjørgen. (Foto: TV 2/)
Marit Bjørgen. (Foto: TV 2/)
Marit Bjørgen. (Foto: TV 2/)
Marit Bjørgen. (Foto: TV 2/)

Bjørgen tok sprintgullet: – Alt klaffet

Marit Bjørgen innfridde på hjemmebane.

Holmenkollen/Oslo (TV 2 Sporten): Marit Bjørgen taklet presset på hjemmebane, og vant sprintfinalen i Holmenkollen. Bjørgen lå i tet gjennom nesten hele finalen, og var suveren på oppløpet. Dermed tok Rognes-jenta sitt femte VM-gull. Italienske Arianna Follis vant sølv, mens bronsen gikk til slovenske Petra Majdic.

– Visste det var en løype som passet meg bra
– Det var vel den distansen jeg hadde minst sjanse på, men jeg visste at jeg var god nok til å være med i en finale. Men da måtte jeg være på hugget og ting måtte stemme. Det gjorde det i dag, sa Bjørgen til TV 2 Sporten etter gulløpet.

Se seiersintervju med Bjørgen øverst i artikkelen

Se video: Se Bjørgen vinne VM-sprinten her

– Alt klaffet. Det var helt rått å stå på startstreken og høre folk rope «Marit» – det var helt sykt, sa verdensmesteren, som mener den tunge traseen passet henne godt.

– Jeg visste at det var en løype som passet meg bra. Det var en lang løype, og den var tøff fordi det var så trått. Jeg visste at hvis jeg var først ned mot stadion og trykket til, kunne jeg være først over linja, sa Bjørgen.

Sterk åpning
Marit Bjørgen var rå allerede under prologen i Holmenkollen. 30-åringen vant foran svenske Charlotte Kalla. Også de andre norske jentenes innsats fikk hjemmepublikumet i godstemning. Maiken Caspersen Falla ble nummer tre, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk inn til fjerdeplass. Siste norske jente, Celine Brun-Lie, ble nummer tolv.

I kvartfinalen fortsatte Bjørgen å vise styrke, da hun vant sitt heat foran Arianna Follis. Også Uhrenholdt Jacobsen viste positive takter i sin semifinale, og snek seg videre som en av de beste treerne. Både Brun-Lie og Caspersen Falla gikk i bakken i sine heat, og røk ut.

Norsk semifinale
Bjørgen og Uhrenholdt Jacobsen kom i samme semifinaleheat, og der fikk sistnevnte det tøft. Oslojenta endte helt sist. Rognes-jenta fikk imidlertid bedre fart på skiene, og vant det tøffe feltet. Nevnte Follis tok den andre finaleplassen. Petra Majdic gikk videre på tid.

Også i finalen var altså Bjørgen best, og sørget for Norges VM-gull nummer 100.

Vi livechattet med Svein Tore Samdal under løpet