wikestad
wikestad

Her er Kasper Wikestads «tidenes norske Premier League-lag»

TV 2 Premier League-kommentatoren har plukket ut de elleve han mener fortjener en plass på det norske drømmelaget.

Denne uken kårer TV 2 Sporten, sammen med våre lesere og seere «tidenes norske Premier League-lag». Frem til søndag vil du ha muligheten til å stemme på de spillerne du mener fortjener en plass i den norske elleveren.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad har fulgt engelsk fotball siden han var liten, og har valgt ut de norske spillerne han mener har vært de beste i løpet av sine proffopphold i det som mange mener er verdens tøffeste liga.

Her er Kasper Wikestads lag:

Keeper – Erik Thorstvedt (Tottenham):
Tottenham-debuten husker jeg som om den var i går. Tegneserien i The Sun med Hårek den Hardbalne skrevet om til Thorstvedt likeså. Men ble enorm. En periode var han blant verdens kanskje tre beste keepere. En legende.

Forsvarsspillere:

Claus Lundekvam, Southampton (Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/OWEN HUMPHREYS )
Claus Lundekvam, Southampton (Foto: SCANPIX/EPA PHOTO PA/OWEN HUMPHREYS )
Høyreback – Henning Berg (Blackburn, Manchester United):
Den første gjennom tidene til å vinne Premier League med to forskjellige klubber. Høyreback for Blackburn da han vant sin første ligatittel, og får den posisjonen her.

Midtstopper – Claus Lundekvam (Southampton): Nesten 300 kamper i Premier League, og kaptein for sitt lag gjennom flere sesonger, taler sitt tydelige språk. Solid og med en meget høy stjerne hos sine supportere.

Midtstopper – Brede Hangeland (Fulham):
Har etter hvert opparbeidet et veldig godt navn i England. Stadig linket til de større klubbene, men foreløpig er han hjertet i Fulham-forsvaret.

Venstreback – John Arne Riise (Liverpool):
Mye har blitt sagt om Riise, men det er ingen tvil om at denne mannen er en av de største gjennom tidene. Det han har fått ut av karrieren sin er oppsiktsvekkende. Reiser seg alltid, og jeg har enormt med respekt for mannen.

LES OGSÅ: Her er Jørn Sundbys «tidenes norske Premier League-lag»

Midtbanespillere:

Sentral midtbane – Øyvind Leonhardsen (Wimbledon, Liverpool, Tottenham, Aston Villa):
Var veldig god i sine første sesonger i Premier League for Wimbledon. Fortsatte i Liverpool, og man visste alltid hva man fikk med Leo. Ikke den som gjør mest ut av seg, men en flott klubbspiller.

Sentral midtbane – Lars Bohinen (Nottingham F, Derby, Blackburn):
Ble kjøp av den regjerende seriemesteren Blackburn. Var i perioder meget god både for dem og Forest.

Tottenham
Tottenham
Venstre midtbane – Morten Gamst Pedersen (Blackburn):
Hadde en trang start i Blackburn, men da han først fikk muligheten, grep han den med begge hender. Målfarlig, og har en meget god posisjon hos supporterne. En av klubbens best betalte spillere, og det er beskrivende for statusen han har.

Høyre midtbane – Jostein Flo (Sheffield United):
Var med i Premier Leagues første år, og var en viktig bidragsyter for The Blades. Scoret nitten ganger på de tre sesongene han tilbrakte på Bramall Lane.

Angrepsspillere:

Angrep – Ole Gunnar Solskjær (Manchester United):
Trenger vel ingen beskrivelse. Nesten hundre ligamål for Manchester United, og selvsagt den legendariske scoringen i Champions League-finalen. Er en Ol Trafford-legende.

Angrep – Tore André Flo (Chelsea, Sunderland):
Tosifret antall ligascoringer de tre første sesongene i Chelsea. Noen av dem perler. Huskes fortsatt for sine to scoringer mot Barcelona i 3-1-seieren i Champions League.

Kasper Wikestads lag ser dermed slik ut i en 4-4-2 formasjon:

Erik Thorstvedt - Henning Berg, Claus Lundekvam, Brede Hangeland, John Arne Riise - Jostein Flo, Lars Bohinen, Øyvind Leonhardsen, Morten Gamst Pedersen - Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.