Fredrikstad (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
Fredrikstad (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Spøker det i FFK-garderoben?

Spøkelsesjegere overnattet på Fredrikstad Stadion i jakt på det overnaturlige.

Hver sesong må flere Tippeliga-klubber kjempe mot det såkalte «nedrykksspøkelset». Men i Fredrikstad frykter man at kontakten med det paranormale er mer alvorlig enn som så.

For et snaut år siden meldte Fredrikstad Blad at det gikk rykter om et gjenferd som hjemsøkte klubben fra plankebyen.

Ville unngå ha en jakt etter «nedrykksspøkelset»
I helgen ble det spøkelsesjakt. En gjeng fra «Norwegian Ghost Hunters» hadde bedt om tillatelse til å overnatte på stadion, med forhåpninger om å oppleve et møte med spøkelset.

– Vi ble raskt enig om at dette var en spennende idè og at de gjerne skulle komme, men vi ønsket å vente til etter sesongavslutnigen. Hvis ikke så ville nok dette fort blitt endret til at vi lette etter «nedrykksspøkelset» sier Thomas Torjusen i FFK til klubbens egne nettsider.

Mange uforklarlige hendelser
Torjusen forteller videre om hvordan spøkelset har påvirket de ansatte i klubben.

– Mange som jobber på Stadion og omegn har opplevd hendelser rundt Stadion-spøkelset eller «Værstekællen» som vi kaller ham. Det er ingen negative opplevelser, men uforklarlige ting som skjer. Alt fra vaskekoster som flytter på seg selv, lys som går av og på, heiser som går midt på natten når de skal stå stille, fottrinn og tekniske forstyrrelser, sier Torjusen.

Avventer resultater
Spøkelsesjegerne trappet opp med bager fullstappet av utstyr som skulle hjelpe dem til å få kontakt med «Værstekællen».

8 kameraer registrerte alle aktivitet i løpet av natten. Alle målinger og hendelser ble loggført. Nå jobber Geir Ole Christiansen og resten av «Norwegian Ghost Hunters» med å klargjøre resultatene av nattens arbeid.

– Det skjedde mye i løpet av nattet, og vi har en del interessante funn og målinger. Nå skal vi jobbe oss igjennom dette og så kommer vi tilbake til dere om ca 14 dager og presenterer hva vi har funnet. Men jeg kan si det slik - det var absolutt verdt besøket, sier Christiansen til fredrikstadfk.no.