Feil dieselkvalitet på vinteren kan gi store problemer. Setter du fra deg bilen med sommerdiesel på tanken og det blir mange kuldegrader, må du regne med trøbbel.. Illustrasjonsfoto. (Foto: rac.co.uk.)
Feil dieselkvalitet på vinteren kan gi store problemer. Setter du fra deg bilen med sommerdiesel på tanken og det blir mange kuldegrader, må du regne med trøbbel.. Illustrasjonsfoto. (Foto: rac.co.uk.)

- Hva er egentlig en mandagsbil?

Har du også lurt på det? Brooms bilekspert har svaret.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei og takk for en bra bilside. Jeg tar sjansen på at du mener ingen spørsmål er for dumme og spør derfor: Hva er egentlig en mandagsbil? Har hørt det mange ganger men aldri lest en forklaring på det.

Benny svarer:

Takk, takk – bestandig hyggelig med litt ros!

Selve begrepet ”mandagsbil” betyr at en bil er skikkelig dårlig. Alt går i stykker, nesten hele tiden og får du fikset en ting, så går to nye ting i stykker – minst.

Det blir fort en evig runddans som tapper deg for både krefter og mot – og penger.

Mandagsbil ja... Jeg har faktisk hatt et par eksemplarer av dem innom garasjen min. Når den stinkende følelsen av at det nettopp er en mandagsbil du har kjøpt, er det bare å kvitte seg med den igjen fort som f. Ta tapet først som sist – og håpe på bedre lykke neste gang.

Mandager kan være grusomme dager, særlig hvis helga har vært morsom og lystig og man i tillegg ikke har fått de tiltrengte timene med skjønnhetssøvn. Motivasjonen er da kanskje ikke helt på topp mandag morgen og ting går gjerne litt på halv tolv når du står der ved samebåndet, trøtt og sliten etter en hard helg.

Jeg tror det må være slik dette begrepet har oppstått.

Håper uansett at du her en onsdagsbil eller torsdagsbil i din garasje!

LES OGSÅ: Hva mer kan gå galt med denne bilen?

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Full oversikt over bruktbilene – klikk her:

Synspunkter/efaringer? Skriv i kommentarfeltet under: