Bjørn Einar Romøren (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Bjørn Einar Romøren (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)
Anders Jacobsen. (Foto: Lovric, Primoz/SCANPIX)
Anders Jacobsen. (Foto: Lovric, Primoz/SCANPIX)

Romøren vil lage folkefest

Hoppgutta vil imponere på hjemmebane.

På lørdag starter verdensmesterskapet for de mannlige hopperne. Da får de endelig svar på om forberedelsene til karrièrens høydepunkt har vært gode nok.

– Vi står foran det største i våre karrièrer. Det er ikke alle forunt å oppleve noe slikt på hjemmebane, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen på dagens pressekonferanse.

Tom Hilde, Anders Jacobsen og Johan Remen Evensen står i spissen for Norge sine medaljesjanser på lørdag. Gode norske prestasjoner i et splitter nytt hoppanlegg kan ifølge Bråthen være uvurderlig for sporten.

– Når mesterskapet har gitt oss verdens beste hoppanlegg, så håper vi at våre prestasjoner skal gi oss det vi trenger økonomisk for å fortsette utviklingen av norsk hoppsport. Vi håper at dette vil øke verdien på norsk hoppsport, sier Bråthen.

Gleder seg til Kollen-brølet
Hele laget virket spente og motiverte under pressekonferansen. Anders Jacobsen legger ikke skjul på at ambisjonene for mesterskapet er høye.

– For meg selv er drømmen selvfølgelig å stå øverst på podiet i både liten og stor bakke.

– Jeg gleder meg til å høre Kollen-brølet som alle prater om, sier Jacobsen.

Vil skape en folkefest
Bjørn Einar Romøren måtte vente lenger enn lagkameratene før han sikret VM-plassen. Nå er han innstilt på å skape liv i Holmenkollen.

– Jeg håper å kunne dra herfra, og vise at vi var en stor del av å lage denne folkefesten. Vi vil gjerne ha noe å henge på veggen, og det tror jeg alle har muligheten til dersom vi presterer halvparten av det vi kan, sier Romøren, med hentydning til lagkonkurransen.

Har gjort de riktige forberedelsene
Midtstubakken, med et kritisk punkt på 95 meter, vil være hoppernes første utfordring, før de beveger seg opp i den store bakken. Clas Brede Bråthen føler seg sikker på at laget har gjort de riktige forberedelsene før første renn.

– Vi har forberedt oss godt. Jeg føler at vi har et herrelag som er med og kjemper om de gjeveste plasseringene, mener Bråthen.