VIL DELE OPP TRIBUNEN: En gruppe homofile fotballfans i Polen ønsker en egen seksjon på tribunen under EM i 2012. (Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP)
VIL DELE OPP TRIBUNEN: En gruppe homofile fotballfans i Polen ønsker en egen seksjon på tribunen under EM i 2012. (Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP)

Homofile fans vil ha egne plasser under fotball-EM

Lei av å bli trakassert under fotballkamper – nå vil ha de ha en løsning i 2012.

Med halvannet år igjen til EM i Ukraina og Polen, har en gruppe homofile polakker bedt arrangøren om å gi dem egne plasser på tribunen, ifølge NBC Sport.

Gruppen, som kaller seg selv «Rainbow Stand 2012», sier at de ønsker å føle seg trygge under EM-kampene.

Frykter vold og trakassering
– Under kamper med favorittlagene våre møtes vi ofte med ubehageligheter, trakassering og vold fra «ekte fans». Vi drømmer om å kunne ta det med ro på tribunen – akkurat nå kan vi ikke se for oss å gå på kamper under EM 2012, selv om det er i vårt eget land, skriver gruppen på sine egne sider.

Tror det vil fungere mot sin hensikt
Arrangørbyen Gdansk har allerede avslått forslaget, og begrunner det med at det vil stigmatisere homofile fremfor å hjelpe dem.

Andre homofile grupper i Polen har kritisert forslaget. De mener at forslaget aldri kan fungere i praksis.

– Beskjeden vil fungere mot sin hensikt i Polen. Jeg tror ikke at mange vil sette seg ned i slike seksjoner, sier Gregory Czarnecki, leder i en gruppe som sloss for homofiles rettigheter i Polen.