Erik Huseklepp (Foto: ROBERTO SALOMONE/Afp)
Erik Huseklepp (Foto: ROBERTO SALOMONE/Afp)

Huseklepp til TV 2: - Jeg vil ikke bli solgt fra Bari

En russisk klubb vil hente Erik Huseklepp fra Bari.

Bari/Bergen (TV 2 Sporten): Den 26 år gamle bergenseren har bare vært Bari-spiller siden 31. januar. Etter én kamp som innbytter og én fra start, virker han nå å være helt ute i kulden. Klubben skiftet nylig trener og Bortolo Mutti ser ikke ut til å ha tro på Huseklepp.

Se reportasje øverst i artikkelen.

Vil ikke bli solgt på ny
Nå melder Baris egne nettsider at de vurderer å selge Erik Huseklepp til Russland, der overgangsvinduet fremdeles er åpent.

- Vi vurderer er tilbud fra Russland for spilleren. Hvis han ikke får plass på laget, vurderer vi å selge, sier sportsdirektør Guido Angelozzi.

Erik Huseklepp sier til TV 2 Sporten at han er blitt underrettet om budet på ham fra Russland og spurt om et salg er noe han ønsker.

Jeg sa til Guido at jeg ikke er interessert. Jeg vil vise meg frem her og spille i Serie A.

- Jeg sa til Guido at jeg ikke er interessert. Jeg vil vise meg frem her og spille i Serie A.

- Ble sportsdirektøren glad for den innstillingen?

- Ja, det ble han. Det merket jeg veldig tydelig. Han er ikke så flink til å skjule følelser, sier Huseklepp.

Huseklepp har også fått positive meldinger fra trener Mutti.

- Han har sagt at han ikke brukte meg fordi han ikke kjente meg. Nå har han sett meg på trening og sier at han liker meg. Jeg må bare jobbe hardt, så får jeg sjansen.

Salgssummen til Huseklepp var på rundt 1,7 millioner euro, eller om lag 13,5 millioner kroner. Den dagestanske klubben Anzji Makhatsjkala, som spiller i russisk liga bød på Huseklepp, men han valgte da Bari. Nå skal russerne være klare til å betale rundt 19 millioner kroner, ifølge Calciomercato.com.

FIFA tillater overgangen
I henhold til FIFAs reglement for spilleroverganger, skal det ikke være problematisk at Huseklepp tar turen til en ny klubb allerede nå.

En spiller kan normalt være registrert i inntil tre klubber per sesong, og spille offisielle kamper for to av dem.

I overganger der spillere beveger seg mellom ligaer som har sesonger som overlapper hverandre, som for eksempel Italia og Russland, kan en spiller spille offisielle kamper for inntil tre forskjellige klubber.

I og med at Huseklepp ikke har spilt for Brann i 2011, og den russiske sesongen i tillegg ikke har startet ennå, bør det derfor ikke være noen juridiske hindre som eventuelt kan stoppe en overgang.

Milliardær
I spissen for klubben står en styrtrik oljemilliardær, Suleyman Kerimov. Han er verdens 136. rikeste mann, ifølge magasinet Forbes, og skal ha som ambisjon å gjøre Anzhi til Russlands beste klubb.

Klubben har akkurat signert den legendariske brasilianske backen Roberto Carlos.

Dagestan er et urolig område og grenser til Tsjetsjenia. Byen Makhatsjkala ligger ved verdens største innsjø, Det kaspiske hav. Erik Huseklepp var i januar langt fra interessert i en karrière i russisk fotball.