magnet (Foto: RSRTS)
magnet (Foto: RSRTS)

Mamma og pappa hevder Bogdan (7) er magnetisk

Den serbiske gutten skal trekke til seg kniver, gafler, mynter og selv kasseroller på over to kilo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved første øyekast ser Bogdan ut som en alminnelig sjuåring. Men når han kommer i nærheten av metall har han en helt annen tiltrekningskraft enn andre barn, skal vi tro foreldrene til gutten.

Moren visste det siden fødselen

Siden han ble født har Bogdan vært som en levende magnet. Bestikk, mynter og selv en 2,5 kilos kasserolle henger som støpt på den lille skrotten. Også gjenstander av porselen henger på, forteller foreldrene i et intervju med TV-stasjonen RSRTS.

– Min kone fortalte meg at hun visste om dette for lenge siden, men hun fortalte meg ingenting. Hun sa hun ikke ville gjøre gutten frustrert, sier Bogdans far til RSRTS.

Han demonstrerer villig sin sønns magnetiske tiltrekningskraft, men enkelte av gjenstandene ser ut til å få mer hjelp av tyngdekraften når de blir liggende på guttens bryst. Når Bogdan beveger på seg sitter ikke nødvendigvis knivene og gaflene som magneten på kjøleskapsdøren.

Når faren hans demonstrerer hvordan tallerkener blir hengende på Bogdan ser det mer ut som om fatene legges oppå brystet hans.

Hva tror du? Diskusjonen går på Facebook

Farlig for dataen

Hva som gjør at gutten angivelig er en levende magnet er usikkert, men helt praktisk er det ikke. Ifølge foreldrene kan han ikke komme i nærheten av datamaskiner, og andre apparater som er avhengig av magnetisme kan bryte sammen dersom Bogdan kommer for nære.

Men magnetismen har også sine positive sider:

– Jeg har epilepsi, men nå tar jeg ikke medisiner lenger. I stedet legger han hånda på pannen min, så føler jeg meg bedre, hevder Bogdans mor.

Er Bogdan magnetisk? Se den gutten i aksjon øverst i artikkelen og døm selv.