SKUTT MOT: Mulla Krekarfikk politibeskyttelse etter skuddene mot leiligheten hans i Hemidalsgate 36 i Oslo. (Foto: Gorm Røseth/Benjamin Bakken)
SKUTT MOT: Mulla Krekarfikk politibeskyttelse etter skuddene mot leiligheten hans i Hemidalsgate 36 i Oslo. (Foto: Gorm Røseth/Benjamin Bakken)

Politiet har fingeravtrykk fra siktet i Krekar-sak

Fingeravtrykk fra åstedet knytter den siktede til drapsforsøket på mulla Krekar.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere har TV 2 avslørt at politiet har tekniske spor mot den siktede irakeren (21), som er pågrepet og fengslet i Göteborg i Sverige.

Fingeravtrykk på tau

Referatet fra pågripelsesvedtaket viser hvilke tekniske beviser politiet har funnet:

– Siktedes fingeravtrykk er funnet på et blått tau emballert i en grønn plastpose som de mulige gjerningsmennene kastet fra seg da de rømte fra åstedet like etter at skuddene var løsnet, heter det i papirene fra Oslo tingrett.

Fare for rømning

Retten mener bevisene i saken legger til rette for at mannen kan pågripes og varetektsfengsles. At 21-åringen ikke har tilknytning til Norge er det andre tungtveiende argumentet for pågripelse.

– På grunn av den manglende tilknytningen til riket og at siktelsen gjelder et alvorlig forhold er det grunn til å frykte at den siktede vil unndra seg straffeforfølging dersom han ikke blir pågrepet, skriver Oslo tingrett i sine papirer fra vedtaket.

Løsnet skudd om natten

Midt på natten i januar 2010 tok ukjente gjerningsmenn seg inn i bygården i Heimdalsgata 36 på Grønland, hvor Krekar bor. Mennene løsnet skudd etter å ha tatt seg helt inn i svalgangen i øverste etasje som vender ut mot bakgården.

Krekars svigersønn ble skutt i armen. Krekar selv fikk politibeskyttelse og bodde på hotell Plaza mens politiet etterforsket i leiligheten hans.

Mannens forsvarer har tidligere sagt til TV 2 at hans klient benekter noen som helst kjennskap til skyteepisoden.