FC Football (Foto: TV 2/)
FC Football (Foto: TV 2/)

Sjekk FC Football-guttas «tidenes norske Premier League-lag»

Se hvem Thomas Aune og Aleksander Schau har valgt.

Denne uken kårer TV 2 Sporten «tidenes norske Premier League-lag» og i den anledning har FC Footballs Thomas Aune og Aleksander Schau plukket sine norske drømmelag i Premier League-historien.

Thomas Aunes lag (4-3-3):

Manchester City
Manchester City
Keeper: Erik Thorstvedt
Den beste norske keeperen jeg har sett. Siden debutkampen hans ikke var i Premier League, er han et soleklart valg.

Høyreback: Alf Inge Håland
Knallhard spiller som var i England i ti år, og som etterhvert lærte at det er ikke alle man skal slenge dritt til når de er skadet.

Midtstopper: Henning Berg
Fram til i fjor var han den eneste som har vunnet Premier League med to forskjellige klubber, og hadde spilt enda mer hvis det ikke hadde vært for Greame Souness.

Midtstopper: Ronny Johnsen
Vinner kampen om den andre midtstopperplassen i knallhard kamp med Claus Lundekvam. Vant ligaen, og veldig god den tiden han var der.

Tottenham
Tottenham
Venstreback: John Arne Riise
Vinner en knallhard kamp om plassen mot Stig Inge Bjørnebye. Riise var sju år i Liverpool og scoret noen spektakuære mål i starten, og noen ganske flotte mål andre veien de seinere åra.

Høyre midtbane: Øyvind Leonhardsen
Har løpt og løpt på midten både for Wimbledon, Tottenham, Liverpool og Aston Villa, og løpsstyrken hans trengs på dette laget.

Sentral midtbane: Lars Bohinen
Får stå for det kreative på midten, som han har gjort for tre klubber i Premier League. Har til og med en tredjeplass med Nottingham Forest.

Venstre midtbane: Morten Gamst Pedersen
Har snart vært sju år i Blackburn, og har kanskje ikke vært sensasjonell hele tiden, men har en venstrefot som har gitt mange mål og assist i Premier League.

Spiss: Ole Gunnar Solskjær
Slettes ingen verst avslutter.

Blackburn
Blackburn
Spiss: Tore André Flo
Den meste slepne norske spissen i Premier League, har scoret noen vakre mål i Chelsea, og et par slappe i Sunderland.

Spiss: Egil Østenstad
Scoret et hattrick mot Manchester United, og selv om det ene ble omgjort til selvmål i etterkant, bør det være god nok grunn.

Aleksander Schaus lag (4-4-2):

Keeper: Erik Thorstvedt
Det minst kontroversielle og mest åpenbare valget – vi har hatt mange gode keepere i Norge, men Thorstvedt var den desidert beste – en av de beste uansett posisjon i norsk fotballhistorie.

Høyreback: Henning Berg
Han ble seriemester som høyreback i Blackburn, men var best som midtstopper.

Midtstopper: Claus Lundekvam
Se på antall kamper i Premier League, og hva han har betydd for klubben sin så skjønner man at han fortjener en plass på dette laget.

Midtstopper: Ronny Johnsen:
Han kunne spille hvor som helst. Han var en av dem som var litt for rask for sin egen kropp, og var skadet veldig ofte.

Venstreback: Stig Inge Bjørnebye
Bjørnebye får plassen på venstrebacken fordi det blir for enkelt å velge John Arne Riise der, i tillegg er han en av de spillerne som har definert norsk mest de siste 20 årene.

Høyre midtbane: Vegard Heggem:
Hadde det ikke vært for alle skadene så ville han vært en Liverpool-legende i dag. Et stort tap for norsk fotball at han ikke tålte alle smellene.

Sentral midtbane: Lars Bohinen
Sammen med Erik Mykland kanskje det største balltalentet jeg har sett i norsk fotball de siste 30 årene. Han scoret mål og slo pasninger man ikke trodde var mulig – han må ha vært en fest å spille med.

Sentral midtbane: Øyvind Leonhardsen
En bikkje på midten, og da er det greit å ha en bikkje som scorer mye mål. Han klarte å gjøre en uglamorøs spillestil nesten litt sexy.

Venstre midtbane: Morten Gamst Pedersen
En mann som har fått utrolig mye pepper, og det er dårlig fundert pepper. Et ubegripelig venstrebein og en vannvittig fysikk. Scorer nydelige mål og har en outstanding fotballforståelse. I tillegg er han en veldig god lagspiller.

Spiss: Ole Gunnar Solskjær
Verdenes mest kjente nordmann, en av tidenes beste avsluttere, en kjernekar, overraskende uegoistisk, likt av absolutt alle – da har man gjort noe riktig.

Spiss: Tore Andé Flo: Det stod mellom Flo, Fjørtoft og Østenstad. Det var en grunn til at Rangers sprengte banken for å hente ham fra Chelsea. Han scoret et tosifret antall mål i tre sesonger på rad for Chelsea. Han var det Peter Crouch burde være.

Outsidere:

  • Alf Inge Håland var svært nære en plass på laget, og er en av mine all-time favorittspillere. Overraskende god uten å ha spilt i norsk toppserie
  • Egil Østenstad: Folk glemmer litt hvor god han var i Southampton. Var svært nære en overgang til Liverpool i sin tid.
  • Andreas Lund: Det han kunne blitt! Den karrieren han så ut til å få ville nok ha gitt ham en plass på dette laget.