Christchurch (Foto: TIM WIMBORNE/Reuters)
Christchurch (Foto: TIM WIMBORNE/Reuters)

Kvinne reddet ut fra ruinene etter jordskjelvet

Ann Voss ble intervjuet fra innsiden av ruinene. Nå er hun reddet ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Resepsjonisten Ann Voss ble verdenskjent da hun ble intervjuet på TV fra innsiden av den kollapsede bygningen hun jobbet i. Noen timer før hadde et kraftig jordskjelv, som målte 6,3 på Richters skala, lagt store deler av Christchurch på New Zealand i grus.

Les også: Fanget kvinne intervjuet av TV-stasjon innenfra ruinene

Ringte for å ta farvel

Voss kastet seg under et skrivebord da bygget begynte å riste. Men bordet knakk sammen under vekten av taket og veggene som raste sammen. Hun ble liggende fanget under ruinene, men klarte å ringe hjem til sine barn med mobiltelefonen.

– Jeg ringte barna for å si farvel. Det var forferdelig, for datteren min gråt og jeg gråt. Men jeg ville si at jeg er glad i dem, fortalte Voss da hun senere ble intervjuet av tv-kanalen 3 News.

I mellomtiden var redningsmannskaper på vei til bygget. Voss kunne høre hvordan kollegene hennes ropte og banket for å gi lyd om hvor de var. Hun fryktet at hun ville dø før hjelpen kom.

Ble reddet

– Når det blir mørkt vil det bli vanskelig for folk her. Men jeg har ikke tenkt å gi opp. Jeg har ikke gått gjennom alt dette for ingenting, sa hun tappert.

24 timer senere ble hun reddet ut i live av redningsmannskaper, melder 9 News.

Tilstanden hennes er ikke kjent.