SPØRRETIME: Forsvarsminister Grete Faremo måtte svare på spørsmål om piratvirksomhet under spørrtimen onsdag. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)
SPØRRETIME: Forsvarsminister Grete Faremo måtte svare på spørsmål om piratvirksomhet under spørrtimen onsdag. (Foto: Øijord, Thomas Winje/Scanpix)

Faremo: – Fregatt til Adenbukta først i 2012

Forsvarsminister Grete Faremo innrømmer at det er behov for ytterligere tiltak i kampen mot pirater, men vil ikke sende noen ny norsk fregatt til Adenbukta før i 2012.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opposisjonen vil ha den av gårde allerede i år. Det var lederen av utenriks- og forsvarskomiteen, Høyres Ine Marie Eriksen Søreide, som i den muntlige spørretimen onsdag etterlyste raskere innsats for å forsvare norske maritime interesser.

– Sjøforsvaret har selv sagt det er mulig å seile høsten 2011, mens Forsvarsdepartementet snakker om 2012. Hvorfor vurderes dette så forskjellig? For øvrig må vurderingenes tid snart være over, sa Eriksen Søreide.

Faremo kunne ikke gi noe klart svar på hvorfor regjeringen først vurderer å sende et nytt norsk bidrag til Operasjon Atalanta i 2012.

– Dette er en stafett. Norge har hatt en fregatt i området tidligere og vurderer en ny periode i 2012. Samtidig arbeider vi for fullt med å få avklart reglene for bevæpning om bord på de sivile skipene. Vi er veldig opptatt av at norske tiltak ikke skal føre til opptrapping av volden i området, sa forsvarsministeren. (©NTB)