Nils Skutle. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Nils Skutle. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

RBK-ansatte refser ledelsen

Rosenborg-ledelsen får slakt i en medarbeiderundersøkelse.

Rosenborg-ledelsen fikk krass kritikk av de ansatte i en verdiundersøkelse i 2010. Adresseavisen kan i dag avsløre at ledelsen svarte med å tie om viktig innhold for flesteparten av de ansatte.

I undersøkelsen fikk leder Nils Skutle, og Per Mikalsen som er markedsleder, negative tilbakemeldinger. De ansatte er ikke fornøyd med kommunikasjonen fra topplederne.

Dette er hovedkonklusjonene i en rapport som ble skrevet etter undersøkelsen, men viktig innhold som ble klart i september i fjor ble skjult for flere ansatte.

– Alle har vært involvert i prosessen
På spørsmål om hvorvidt de ansatte har fått detaljene i undersøkelsen måtte Nils Skutle bekrefte at så ikke var tilfelle.

– Alle ansatte har ikke vært nedi detaljer, nei. Men alle har vært involvert i prosessen, og det er tatt opp både i lederforum og i ulike grupperinger. Planen er at alle skal være med i en kontinuerlig prosess om verdier, sier Skutle til Adresseavisen.

For lite «samhandling»
Resultatet av undersøkelsen viste også at de ansatte ikke er spesielt fornøyd med hvordan ledelsen etterlever verdiordet «samhandling». Resultatene på dette punktet skal ifølge Adresseavisen ha vært så dårlige at «det ikke kan regnes som annet enn slakt».

– At en eller flere ansatte går til Adressa med interne undersøkelser viser jo at vi klart har forbedringspotensial på samhandling i klubben, svarer Skutle.