Robert Hedin, Kristian Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Robert Hedin, Kristian Kjelling (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Hedin tvinges til å satse enda yngre

Med både Frank Løke, Kjetil Strand og muligens Kristian Kjelling ute, må flere unggutter stå frem i EM-kvalifiseringen.

Samme dag som Norges tropp til EM-kvalifiseringskampene mot Tsjekkia 9. og 13. mars ble klar, fikk landslagssjef Robert Hedin en dårlig nyhet, som rekkevidden av foreløpig ikke er klar.

Kristian Kjelling skadet seg i AaBs kamp i Mesterligaen søndag, og frykter at korsbåndet i verste fall kan være røket, noe som vil medføre en seks måneder lang pause fra håndballen.

Mens Kjelling venter på at legene skal komme med sin dom, har ikke Hedin annet å gjøre enn å vente på telefon fra Danmarks-proffen.

– Hvis Kjelling faktisk må stå over så får Espen Lie Hansen eller Erlend Mamelund gå inn i hans rolle, sier Hedin om det å måtte klare seg uten profilen.

– Mange dyktige unggutter
Med både Frank Løke, Kjetil Strand og eventuelt Kristian Kjelling ute, mister Norge mye rutine fremover på banen. Troppen blir nå enda yngre enn det som var tilfelle i VM, og Hedin mener at de gjenværende etablerte spillerne og de ferskere ungguttene må dra lasset sammen.

– Flere spillere må stå frem, og det blir vel en miks av ungt og gammelt. Mange av de unge viser at de er dyktige, og vi har jo et virkelig ungt lag nå. Det er vel bare Ege, Lund og Tvedten som er skikkelige veteraner, sier landslagssjefen.

Forventer seriøsitet
Eivind Tangen og Johannes Hippe står over kampene mot Tsjekkia fordi de skal spille for ungdomslandslagene i denne perioden. Inn kommer Erlend Egeland og Joar Gjerde, som debuterer for A-landslaget dersom de kommer på banen.

– Dette er noen av spillerne som har vært med på rekruttlaget en stund. Det jeg forventer av dem er bare at de kommer inn og viser at de har en seriøs holdning, sier Hedin.

Skifter venstrekant
Magnus Jøndal og Joakim Hykkerud er tilbake i troppen, etter at de ikke kom med til VM. Jøndal erstatter Thomas Skoglund, som har vært andrevalget bak Håvard Tvedten på venstrekanten.

– Magnus Jøndal har vært veldig dyktig på alle samlinger, så jeg syns det var hans tur til å vise seg frem nå, sier Hedin om skiftet.

Norges tropp mot Tsjekkia:
Steinar Ege
Ole Erevik
Erlend Egeland
Joar Gjerde
Lars Erik Bjørnsen
Bjarte Myrhol
Børge Lund
Håvard Tvedten
Erlend Mamelund
Christoffer Rambo
Espen Lie Hansen
Kristian Kjelling
Magnus Jøndal
Vegard Samdahl
Einar Sand Koren
Sondre Paulsen
Joakim Hykkerud