FIKK ORDRE OM Å BOMBDE:  To libyskse jagerfly, fotografert her, landet på den internasjonale flyplassen på Malta mandag ettermiddag. Pilotene reiste til Malta etter de fikk ordre om å bombe demonstranter i Tripoli.  (Foto: BEN BORG CARDONA/Afp)
FIKK ORDRE OM Å BOMBDE: To libyskse jagerfly, fotografert her, landet på den internasjonale flyplassen på Malta mandag ettermiddag. Pilotene reiste til Malta etter de fikk ordre om å bombe demonstranter i Tripoli. (Foto: BEN BORG CARDONA/Afp)

– Fikk ordre om å bombe demonstranter

De to libyske jagerflypilotene som har søkt politisk asyl på Malta, sier de hoppet av etter å ha fått ordre om å bombe demonstranter i Tripoli.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyser maltesiske myndigheter etter at de to pilotene har forklart seg i politiavhør.

Pilotene landet mandag ettermiddag på Maltas internasjonale flyplass med hvert sitt enseters jagerfly. Etter landing overga de seg til maltesisk politi og søkte om politisk asyl.

Jagerflyene landet kort tid etter at to sivile helikoptre, også de fra Libya, landet samme sted. Om bord i disse var til sammen sju personer. Disse har opplyst til politiet at de er franskmenn som har flyktet fra Libya, opplyser en talsmann for Maltas militære.

Men ifølge maltesiske medier er det trolig flere avhoppere også blant dem som kom med helikoptrene.

(©NTB/TV2)