Ståle Solbakken (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)
Ståle Solbakken (Foto: MANU FERNANDEZ/Ap)

Solbakken vil styre showet mot Chelsea

FCK-sjefens pressekonferanse tyder på at danskene satser offensivt mot det engelske storlaget.

Tirsdagens kamp i Parken mellom FC København og Chelsea i Mesterligaens 8-delsfinale blir kalt den største klubbkampen på dansk jord noensinne.

Skal vi tro Ståle Solbakkens uttalelser på mandagens direktesendte pressekonferanse, formidlet av Berlingske Tidende, får vi se et offensivt FCK mot verdensstjernene fra Vest-London.

Han vil være fornøyd med uavgjort, men har tilsynelatende ingen planer om å prøve på noe annet enn seier.

– Det er jo stor forskjell på å spille 0-0 og 2-2. 0-0 er et bra resultat, men vi vil gå for seier, og her i Parken bør det være vi som styrer tempoet i kampen, sier han.

– Selvtilliten er meget høy. Spillerne mine er nesten døve av å høre på skrytet mitt, så kanskje jeg snart må få dem litt ned på jorden, spøker Solbakken.

– Skal spille vårt eget spill
Han peker på at FCKs hjemmebane har vært en nesten uinntakelig fort for motstanderne.

– Vi taper svært sjeldent her i Parken. Vi skal ta med oss den selvtilliten og stort sett spille vårt eget spill. Vårt spill består i å holde ballen i laget og skape våre egne sjanser, og ikke bare håpe på feil fra Chelsea, sier han.

– Vet ikke hvor vi står
Han minner samtidig på at det er vanskelig å si hvordan laget hans har taklet vinterens fotballpause.

– Det er en god følelse i laget, og kampene mot Barcelona har skapt optimisme blant supporterne. Samtidig vet vi at vi kan sitte her i morgen og være virkelig skuffet, for vi vet egentlig ikke hvor vi står for øyeblikket, sier Solbakken, med hentydning til at FCK ikke har spilt viktige kamper på en stund.

– Ikke det samme som Barcelona
En av journalistene ville vite hvordan Solbakken rangerer Chelsea i forhold til Barcelona.

– Chelsea er mye bedre, spøker Solbakken, før han kort oppsummerer forskjellen på lagene.

– Chelsea er sterkere fysisk, og bedre på dødballer. Det er ikke det samme å møte Barcelona, der du vet at du ikke får ballen de neste tre minuttene hvis du mister den.

– Klare for Torres
Ståle Solbakken er kjent som en tilhenger av Liverpool. Han vil ikke snakke for mye om Fernando Torres, men er klar på at den tidligere Liverpool-spissen kan avgjøre kampen.

– Dette handler ikke om Liverpool, det handler om FCK og Chelsea. Alle vet at Torres er en matchvinner. Han var litt uheldig mot Fulham, der han bommet på to store sjanser. Jeg tror vi er klare for ham, men han er helt klart en matchvinner, sier hedmarkingen.