Petter Northug (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Petter Northug (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)

Gunde Svan tviler på Northug før VM

Skilegenden mener at Petter Northug står i fare for å ende uten individuelle medaljer.

Petter Northug er mannen hele Norge stoler på når langrennsherrene skal kjempe om medaljer under VM i Oslo. En undersøkelse viser at sju av ti forventer at Northug skal vinne minst ett gull i løpet av mesterskapet.

Er ikke i god nok form
En av tidenes beste langrennsløpere, og Sveriges tidligere landslagssjef, Gunde Svan, tror at presset på Northug vil bli for stort. Svan tror ikke at Northug er i den formen som trengs før mesterskapet, og ikke vil innfri forventningene.

– Det er en risiko for at han ikke takler presset. Det handler om å få de svarene som trengs fra kroppen. Men kroppen er ikke som den skal, det har alle sett, sier Svan til svenske Expressen.

– Har sett menneskelig ut
Svan har på ingen måte latt seg imponere av de Northug har vist så langt denne sesongen. I helgen tapte han begge konkurransene for sterke svensker, og Svan mener at styrkeforholdet i spurtene er endret.

– Han har sett menneskelig ut denne sesongen, og har fått stryk i minst like mange spurter som han har vunnet, mener Svan.

LER AV NORGE: Gunde Svan. (Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX/SCANPIX)
LER AV NORGE: Gunde Svan. (Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX/SCANPIX)

Hovedansvaret ligger på Northug
Selv om Norge har andre medaljekandidater i løpere som Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning, er det åpenlyst at Northug er den som får størst fokus i media. Forventningen fra hjemmefansen kan bli for store, selv for Northug.

– Petter må bære det tunge ansvaret. Jeg tør ikke tenke på hvordan det blir dersom han ikke tar medalje.

Northug ikke bekymret
Petter Northug selv virket ikke særlig bekymret da han møtte pressen etter sprinten i går.

– Det går så bra tidlig etter høyden, og jeg vet at godfølelsen ikke kommer før onsdag eller torsdag, sa Northug.