Fem personer tiltales i Bolivia-saken

Fem norske statsborgere er tiltalt for forsøk på smugling av 22 kilo kokain fra Bolivia i 2008. Fire av dem er tiltalt for organisert kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fem, to kvinner og tre menn, er tiltalt for forskjellige former for medvirkning, sier statsadvokat Petter Mandt til NTB.

Ifølge Det nasjonale statsadvokatembetet dreier det seg om forhold rundt organisering, penger, heleri og fysisk kontakt med stoffet.

Saken fikk stor oppmerksomhet i mai 2008 da tre norske kvinner ble pågrepet med 22,4 kilo kokain på vei ut av Bolivia. To av kvinnene soner nå fengselsstraff i Bolivia, mens den tredje kvinnen har rømt til Norge.

Nå er den 21 år gamle Lillesand-kvinnen tiltalt sammen med en annen kvinne og tre menn.

Fire av de fem er tiltalt for organisert kriminalitet, noe som er straffeskjerpende, opplyser Mandt. Dette skal etter det NTB erfarer ikke omfatte kvinnen som rømte hjem til Lillesand.

Saken har forgreninger til en annen kokainsak, der Oslo tingrett dømte tre personer for smugling av 6,2 kilo kokain fra Brasil til Arlanda i Sverige, melder P4. Den ene mannen i den saken er nå tiltalt på nytt. (©NTB)