Nytt blodig kaos i Afghanistan

31 mennesker ble drept og nærmere 40 såret da en selvmordsbomber fra Taliban sprengte seg selv ved en offentlig bygning nord i Afghanistan.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Angrepet fant sted mandag morgen i Emam Saheb-distriktet i Kunduz-provinsen, der mange innbyggere hadde stilt seg i kø for å hente sine nye identitetskort og andre papirer.

Ifølge distriktsguvernør Mohammad Ayob Haqyar sprengte angriperen seg midt blant de ventende.

– Tallet på drepte har steget til 31, sa han mandag ettermiddag.

39 personer ble såret i angrepet. Alle de drepte og sårede skal ha vært sivile, ifølge distriktsmyndighetene. Et øyenvitne beskriver situasjonen ved det lokale sykehuset som et totalt kaos, med levende og døde om hverandre på gulvene.

– Dette er en katastrofe. Man kan høre skrikene over alt, forteller han.

Taliban påtok seg mandag skylden for angrepet. Opprørerne hevder at de drepte var rekrutter til de afghanske sikkerhetsstyrkene.

Taliban benekter rutinemessig at sivile blir ofre for deres blodige aksjoner.

De to siste årene er Kunduz blitt en stadig viktigere front for talibanopprørerne i Afghanistan, og provinsen har blitt rammet av en rekke angrep. Lørdag ble 38 mennesker drept av fire selvmordsbombere. Angrepet var tilsynelatende rettet mot politifolk som skulle hente lønningene sine i banken. Mandag ble det også kjent at seks sivilpersoner fra samme familie ble drept da en NATO-rakett ved en feil traff hjemmet deres øst i Nangarhar-provinsen i Afghanistan. En talsmann for NATO bekreftet mandag angrepet i Khogyani og sa at «den dypt beklagelige hendelsen» skal granskes. (©NTB)