Thomas Rogne (Foto: Lynne Cameron/Pa Photos)
Thomas Rogne (Foto: Lynne Cameron/Pa Photos)

Rogne: – Helt strålende når du ser at alle gir deg finger'n

Mens Thomas Rogne blir vist finger'n, får lagkompiser tilsendt kuler i posten. Søndag er det duket for et nytt Old Firm.

Se Celtic – Rangers direkte på TV 2 SPORT eller i vårt kampsenter søndag kl. 13.30.

Glasgow/Bergen (TV 2 Sporten): Søndag er det duket for en av verdens største derby når Celtic tar imot Rangers til Old Firm.

Da er det så mye mer enn bare et seriegull som står på spill, selv om det bare er disse to lagene som kjemper om gullet

– Den skotske ligaen er litt spesiell. Det er to store, veldig gode lag som det er masse historie rundt. Det er en religiøs greie oppi det hele som skaper en enorm stemning og oppbygning før kampene. Det er nok litt mer enn en vanlig fotballkamp, selv om du må tenke at det er en vanlig kamp som spiller, sier Celtics Thomas Rogne til TV 2 Sporten.

Se intervjuet med Rogne i videovinduet over!

Rangers har tradisjonelt blitt støttet av protestanter, mens katolske Celtic-fans har stått på den andre siden. Den religiøse spenningen berører en sensitiv del av den britiske historien.

– Det er det alle snakker om når du går rundt i byen uken før. Det er det som blir snakket om på radio, tv og alt. Det er kult, og stort å få være med på, sier Rogne.

Har du vært med på noe større på fotballbanen?

– Nei, definitivt ikke.

Celtic leder skotsk Premier League fem poeng foran Rangers, som har to kamper mindre spilt.

Kuler i posten
Men så var det likevel så mye mer enn bare en tittel på spill. At både Celtic-treneren og noen av klubbens spillere har fått tilsendt kuler i posten sier noe om følelsene som settes i sving.

– Det er en del av de irske gutta på laget som får tilsendt kuler og sånt i posten, så jeg er ikke den som blir trakassert verst, kan du si. Men de er jo ikke noe spesielt glade i meg, de ønsker ikke meg noe godt. Men det er egentlig veldig kult, spør du meg. Når du sitter i spillerbussen på vei til Ibrox og du ser alle gir deg fingeren og sier ting jeg ikke kan si på tv så er det helt strålende. Det gir en fantastisk følelse å vite at så mange folk bryr seg om deg, enten det er positivt eller negativt, sier Rogne.

Du liker det?

– Ja, jeg synes det er dødskult. Det er en del av fotballen at det er så intenst - at det betyr så mye for mange. Det synes jeg er dødskult. Men jeg setter jo mer pris på Celtic-fansen som er blant de beste fansene i verden. De er helt fantastiske, men det er kult å se hvordan Rangers-fansen oppfører seg også, sier Rogne.

Manager Neil Lennon har ikke snakket med spillerne om det han har fått i posten.

– Han sier ikke noe til oss. Det eneste jeg har sett at han er sagt er at jobben han har gjør det verdt å bli tilsendt kuler i posten. Det oppsummerer han litt. Han er en fantastisk type, som er veldig engasjert og gir absolutt alt for klubben, forteller Rogne.

Regner ikke med å spille
Han regner imidlertid ikke at han får spille søndagens kamp.

– Nei, jeg var ute i ti-tolv dager. Jeg har fått trent bra den siste uken, men han som kom inn for meg har gjort en veldig god jobb, og da tviler jeg på at de ser noen grunn til å endre på laget. Det er sånn det er, sier han

– Men det er kanskje ikke helt krise å sitte og nyte kampen og stemningen?

– Nei, du, det er ikke så lett å nyte de kampene der. Jeg var på tribunen med skade sist gang, og for å være ærlig har jeg aldri vært så nervøs.

Kommer han innpå søndag blir det hans tredje derby. De to første oppsummerer han slik:

– I den første kampen jeg spilte ble jeg skadet etter en halvtime, og vi tapte. Vi slapp inn på overtid. Det var ikke den beste opplevelsen jeg har hatt, men den kampen vi spilte 2. januar i år er mitt største øyeblikk så langt innen fotball. Vi vant 2-0 og spilte en veldig god kamp og gjorde på deres hjemmebane. Det var kanskje nesten enda bedre enn å vinne hjemme, for ta tok vi dem i deres egen hage. Det var deilig, sier Rogne.