35 drept i angrep på bank i Afghanistan

Væpnede menn utkledd som grensepoliti gikk lørdag til angrep på en bank i Jalalabad by øst i Afghanistan. 35 ble drept og over 70 såret.

Jalalabad bankran (Foto: AP)
Jalalabad bankran (Foto: AP)

Antall drepte er steget til rundt 35 etter et angrep på en bank i byen Jalalabad øst i Afghanistan lørdag.

Ifølge det lokale politiet rammet eksplosjonen i Kabulbank blant annet politifolk som var i banken for å heve sine lønninger.

Angrepet er det tredje på en uke som rammer politiet i Afghanistan. Det er antatt at selvmordsbombere fra Taliban sto bak ugjerningen.

Et vitne rapporterte sent lørdag ettermiddag lokal tid til Reuters at han fortsatt kunne høre eksplosjoner og skudd i filialen i Kabulbank, den største private banken i Afghanistan.

Motivet for angrepet er uklart, men koordinerte angrep fra opprørere mot offentlige bygninger og militære har økt de siste årene.

Opprørere har ofte vært kledd i offisielle afghanske uniformer eller som kvinner når de begynner et angrep.

Sju selvmordsbombere med maskingeværer og granater stormet banken i morgentimene lørdag og var i kamp med sikkerhetsstyrker i flere timer før de til slutt sprengte seg selv i lufta.

- Rundt 35 personer ble drept og ytterligere 70 såret i gårsdagens angrep, sier provinsmyndighetenes talsmann Ahmad Zia Abdulzai søndag.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2