Jalalabad bankran (Foto: AP)
Jalalabad bankran (Foto: AP)

35 drept i angrep på bank i Afghanistan

Væpnede menn utkledd som grensepoliti gikk lørdag til angrep på en bank i Jalalabad by øst i Afghanistan. 35 ble drept og over 70 såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Antall drepte er steget til rundt 35 etter et angrep på en bank i byen Jalalabad øst i Afghanistan lørdag.

Ifølge det lokale politiet rammet eksplosjonen i Kabulbank blant annet politifolk som var i banken for å heve sine lønninger.

Angrepet er det tredje på en uke som rammer politiet i Afghanistan. Det er antatt at selvmordsbombere fra Taliban sto bak ugjerningen.

Et vitne rapporterte sent lørdag ettermiddag lokal tid til Reuters at han fortsatt kunne høre eksplosjoner og skudd i filialen i Kabulbank, den største private banken i Afghanistan.

Motivet for angrepet er uklart, men koordinerte angrep fra opprørere mot offentlige bygninger og militære har økt de siste årene.

Opprørere har ofte vært kledd i offisielle afghanske uniformer eller som kvinner når de begynner et angrep.

Sju selvmordsbombere med maskingeværer og granater stormet banken i morgentimene lørdag og var i kamp med sikkerhetsstyrker i flere timer før de til slutt sprengte seg selv i lufta.

- Rundt 35 personer ble drept og ytterligere 70 såret i gårsdagens angrep, sier provinsmyndighetenes talsmann Ahmad Zia Abdulzai søndag.

(©NTB)