Stig Nilssen til venstre og Kurt Arne Nilssen (Foto: Frode Olsen/TV 2)
Stig Nilssen til venstre og Kurt Arne Nilssen (Foto: Frode Olsen/TV 2)

Norske sportsjournalister rundstjålet på La Manga

Journalistene i Stavanger Aftenblad ble rystet da de kom hjem og oppdaget at verdier for mer enn 30.000 kroner var stjålet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter seks dager på La Manga i Spania, skulle Stavanger Aftenblads sportsjournalister, Stig Nilssen og Kurt Arne Nilssen, på reportasjetur 56 mil unna.

Da tok det ikke lang tid før låsen var brutt opp, leiligheten snudd på hodet og verdier for over 30.000 kroner var borte.

– Jeg er rystet. Det var ikke dette vi ventet å komme hjem til etter en reportasjetur på 28 timer. Alle PC-ene er borte, og de har gått gjennom alle eiendelene våre, tydelig på jakt etter verdisaker, sier Kurt Arne Nilssen til TV 2.

Kurt Arne Nilssen (Foto: Frode Olsen/TV 2)
Kurt Arne Nilssen (Foto: Frode Olsen/TV 2)

– Tarvelig og sjofelt

– Det som overrasker meg er at sikkerheten på La Manga vanligvis er svært god.

Alle bilnummer blir registrert og det er strengt vakthold her.

Likevel har de klart å sage av låsen vår, og tydeligvis tatt seg god tid inne i leiligheten, sier Stig Nilssen, sportsredaktør i Stavanger Aftenblad.

Leiligheten Stavanger Aftenblads utsendte har leid på La Manga, ligger tett ved en rekke andre leiligheter, der folk til stadighet ferdes.

– For meg virker det ubegripelig at de har vært freidige nok til å bryte opp låsen, da inngangspartiet til leiligheten vår ligger med godt innsyn. Det forundrer meg veldig at de ikke tok seg inn vinduet på baksiden, sier Kurt Arne Nilssen.

– Jeg synes det er ekkelt å tenke på hva som kunne ha skjedd om vi hadde vært hjemme på det tidspunktet. Vi vet jo at hendelser som dette skjer daglig over hele verden. Uheldigvis var det vår tur denne gang, og vi synes det hele er til de grader tarvelig og sjofelt, sier sportsredaktøren.

Stig Nilssen  (Foto: Frode Olsen/TV 2)
Stig Nilssen (Foto: Frode Olsen/TV 2)

Beholder roen

Journalistene som er på La Manga for å følge Viking i sesongoppkjøringen under 1881-turneringen, føler seg noe amputerte uten arbeidsverktøyet.

Likevel tar de innbruddet med fatning.

– Alt ordner seg til slutt. Og hvis det ikke ordner seg, er det ei heller slutt, sier Kurt Arne Nilssen, mens de tar med TV 2 opp i annen etasje.

Der er døren inn til det ene soverommet brutt opp. På soverommene er klærne slengt overalt, og alle skuffer og skapdører står åpne.

Tok ikke Newcastle-drakten

Det som er mest oppsiktsvekkende for de to journalistene er at innbruddstyvene valgte å bryte seg inn den ene kvelden de var milevis unna.

– Det hele virker svært merkelig. Vi har vært i kontakt med politiet, uten at vi tror spansk politi kommer til å prioritere dette spesielt, sier Stig Nilssen.

Han tar TV 2 med inn på soverommet, og går gjennom kofferten for å se om alt er til stede. Lettelsen er stor da han finner ut at det "mest verdifulle" fortsatt er i behold.

– Takk Gud, de har ikke tatt Newcastle-drakten min!