VIL FLYTTE KISTA: Ei død kvinne i Sør Trøndelag blei i fjor gravlagd i feil grav. Dei pårørande har søkt om å flytta kista, men fått avslag.  (Foto: Illustrasjonsfoto)
VIL FLYTTE KISTA: Ei død kvinne i Sør Trøndelag blei i fjor gravlagd i feil grav. Dei pårørande har søkt om å flytta kista, men fått avslag. (Foto: Illustrasjonsfoto)

Trønder ble gravlagt i feil grav

Ei kvinne i Trøndelag blei gravlagd i feil grav. Dei pårørande ønskjer å flytta kista, men har fått nei.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var då ei eldre kvinne skulle gravleggjast på Fannrem kyrkjegård i Orkdal kommune i Sør-Trøndelag at det gikk galt og den avlidne ikkje blei gravlagt etter pårørande sitt ønske.

No har dei pårørande søkt om å få flytte kista som hamna i feil grav, men Orkdal kirkelige fellesråd har avslått søknaden, skriv avisa Sør-Trøndelag.Ønskte ho gravlagd på familiegrava

Dei pårørande ønskte at kvinna skulle gravleggjast på familiegravstaden.

Dei hadde informert begravelsesbyrået om dette og oppgitt namnet til broren til kvinna, som er gravlagd på kyrkjegarden, som «kontaktpunkt» slik at ein skulle finna den rette plassen.

Var ikkje gravlagd på familiegrava

Men broren som var oppgitt som kontaktpunkt var ikkje gravlagd på familiegrava, men ein anna stad på den same kyrkjegarden. Dette blei oppdaga like før seremonien skulle ta til.

Til Sør-Trøndelag seier leiar i Orkdal kirkelige fellesråd, Ivar Nerhoel, at rutinane no skal skjerpast. Men løyve til å flytta kista vil det kyrkjelege fellesrådet i Orkdal altså ikkje gje.

LES OGSÅ: Fikk regning fra kirken på 10.375 etter begravelse