Marit Bjørgen var overlegen på dagens 10 kilometer klassisk i Drammen. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)
Marit Bjørgen var overlegen på dagens 10 kilometer klassisk i Drammen. (Foto: Johansen, Erik/Scanpix)

Marit Bjørgen merker gullpresset

Knuste konkurrentene på 10 kilometer klassisk i Drammen.

Se intervju i videovinduet øverst!

Ingen av konkurrentene klarte å holde følge med Marit Bjørgen under dagens VM-generalprøve i Drammen. Rognes-jenta vant med 17,3 sekunder foran sin argeste konkurrent, Justyna Kowalczyk. Regjerende verdensmester på øvelsen, finske Aino Kaisa Saarinen, endte på tredjeplass, 23,6 sekunder bak Bjørgen.

Forstår at forventningene er høye
Dermed tok Bjørgen sin 44. verdenscupseier og viser glimrende form, bare fem dager før VM på ski starter i Oslo. Hun skjønner at forventningene om VM-gull øker etter en slik prestasjon

– Jeg forstår jo at folk tror og krever at jeg skal vinne i Kollen, jeg tror at jeg skal takle de forventingene. Jeg gleder meg voldsomt til denne folkefesten, det er dette jeg har sett fram til i lang tid, forteller Marit Bjørgen til TV 2 Sporten.

Kontrollerte løpet
Bjørgen ledet fra første mellomtid, og økte jevnt til konkurrentene gjennom hele løpet. Dermed fikk hun en bekreftelse på at oppladningen i italienske Seiser Alm har fungert som den skulle. Justyna Kowalczyk har hatt den samme oppkjøringen som Bjørgen, men klarte aldri å svare på det sterke utgangstempoet.

Therese Johaug ble nummer 4, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen endte på en gledelig 10. plass. Begge var godt over minuttet bak Bjørgen i mål.

– Gleder meg vanvittig
Nå ser Bjørgen frem til VM-åpningen på onsdag.

- Jeg gleder meg vanvittig. Det å få muligheten til å gå på hjemmebane, og med dét publikummet - det blir bare nydelig.

Marit Bjørgen skal gå begge rennene under VM-oppkjøringen i Drammen denne helgen. Det betyr at hun har muligheten til å ta enda en seier i morgendagens sprint i fri teknikk.