Butikken er selve limet i bygda, sier Liv Signe Navarsete om de nye bevilgningene til distriktsbutikkene.  (Foto: Cornelius Poppe)
Butikken er selve limet i bygda, sier Liv Signe Navarsete om de nye bevilgningene til distriktsbutikkene. (Foto: Cornelius Poppe)

Navarsete med ny gulrot til bygde-Norge

Deler ut millioner til småbutikker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

175 dagligvarebutikker over hele landet får til sammen 15 millioner kroner investerings- og utviklingstilskudd fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Det har vært stor interesse for det nye investerings- og utviklingstilskuddet som skal styrke små dagligvarebutikker i distriktene, ifølge departementet.

Enda flere kan få tilskudd

– Konkurransen mellom søkerne har vært hard. Derfor er jeg glad for at det også er satt av 15 millioner kroner til det samme tiltaket for 2011. Da kan enda flere butikker få tilskudd, sier statsråd Liv Signe Navarsete (Sp).

Kommunal- og regionaldepartementet bidrar med inntil 50 prosent av kostnadene til nødvendige investeringer i nye kjøle- og fryseanlegg, eller til investeringer i dataanlegg.

– Selve livet i bygda

– Jeg vet at nærbutikken er viktig for mange lokalsamfunn. Butikken som møteplass og tjenesteleverandør i et bygdesamfunn kan ikke overvurderes, det er selve limet i bygda, sier Navarsete.

56 av de 175 butikkene som har fått tilskudd i år ligger i Nord-Norge. (©NTB)