Rune Jarstein (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Rune Jarstein (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

– Odd forholder seg til voldgiftsrettdommen

Odd Grenland ser seg ferdig med Jarstein-saken, til tross for at Rosenborg gransker den på nytt.

– Vi forholder oss til voldgiftsrettsdommen, og kommenterer ikke noe utover det, forteller styreleder i Odd Grenland Trond Andersen til TV 2 Sporten, på spørsmål om videresalgsklausulen var tidsbestemt.

Har engasjert advokat
TV 2 Sporten skrev i går at Rosenborg har satt advokat til å se på den nyreiste problematikken rundt Rune Allmenning Jarsteins overgang fra Odd til RBK, og videre til Viking.

– Hva mener dere om at Rosenborg har engasjert advokat?

– Denne saken ble omtrent utelukkende behandlet av advokater i voldgiftsretten, og Odd støtter seg fult og helt på deres konklusjon, sier Andersen.

– Ønsket ikke dette
Odd mente å ha krav på en bestemt sum, som følge av videresalgsklausul i Jarsteins overgangspapirer. Noe den regjerende seriemester ikke så seg enig i.

– Odd ønsket egentlig ikke at denne saken skulle gå så langt, og det tror jeg ikke Rosenborg gjorde heller, men da klubbene ikke klarte å bli enige, måtte noe gjøres.

I NFFs voldgiftsrett fikk Odd medhold, og trønderne må betale 2.85 millioner kroner av de ca. 4 millionene Viking kjøpte keeperen for, til skiensklubben. Skulle det vise seg at videresalgsklausulen ikke var tidsbestemt, bortfaller alle krav fra Odd til RBK. Dette fordi det Jarstein hadde vært i Trondheim i over to år da han ble solgt til Viking.

Odd møter danske Esbjerg i 1881-turneringen på La Manga i dag. Oppgjøret kan du se i vårt kampsenter fra kl 15.00