Aksel Lund Svindal (Foto: MICHAEL LECKEL/Reuters)
Aksel Lund Svindal (Foto: MICHAEL LECKEL/Reuters)

Lund Svindal seks hundredeler fra pallen

Bare nesten for de norske guttene i VM-storslalåmen.

Garmisch-Partenkirchen (TV 2 Sporten): Aksel Lund Svindal var seks hundredeler unna en ny VM-medalje i fredagens storslalåmrenn i Garmisch-Partenkirchen.

Amerikaneren Ted Ligety sikret VM-gullet foran franskmannen Cyprien Richard og østerrikeren Frank Schoerghofer.

Lund Svindal ledet rennet etter den første omgangen, men klarte ikke å følge opp da han som sistemann satte utfor løypen. I mål var han 49 hundredeler bak Ligety.

Kjetil Jansrud lå på niende etter den første omgangen, men kjørte seg opp til en solid femteplass. Dermed ble det bare nesten for de norske guttene som endte på en henholdsvis andre- og tredjeplass i samme øvelse under fjorårets OL i Vancouver.

– Surt å bli nummer fire
Aksel Lund Svindal synes naturlig nok det var skuffende å havne like utenfor seierspallen.

– Det er selvsagt surt å bli nummer fire. Jeg følte likevel at jeg gjorde et bra renn, så jeg er egentlig ikke så veldig skuffet, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten etter rennet.

– Det var veldig urolig underveis i andre omgang, og jeg fant ikke helt flyten, er nordmannens oppsummering av egen kjøring.

Se intervju med Lund Svindal i videovinduet øverst

Gullvinneren fra superkombinasjonen er likevel godt fornøyd med egen innsats så langt i mesterskapet.

– Innsatsen i super-G er det eneste jeg er misfornøyd med. Alt i alt er jeg fornøyd med egne prestasjoner i utforen og storslalåmen, og selvsagt kjempefornøyd med superkombinasjon, sier Lund Svindal.

– Verste plassene å komme på
– Selvfølgelig er det skuffende. Fjerde og femteplass er de to verste plassene å havne på. Jeg hadde troen i dag, men sånn ble det bare, sier Kjetil Jansrud til TV 2 Sporten etter rennet.

– Noen må komme på de plassene og, konstaterer en skuffet Jansrud.

Best i første omgang
Aksel Lund Svindal fikk det virkelig til å stemme i 1. omgang, men for Kjetil Jansrud gikk det ikke veien.

Lund Svindal kjørte som nummer to, etter Ted Ligety. Nordmannen kjørte strålende og kom i mål på tiden 1:02:08, et kvart sekund foran amerikaneren.

– Nå ligger jeg der jeg vil være. Nå gjelder det å ikke få blackout og å satse kontrollert, sier Lund Svindal til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Lund Svindal etter 1. omgang

– Går ikke an å spare
– Kunne du tenkt deg å ha noen foran deg med tanke på forholdene?

– Nei, det blir defensivt. Du gjør så godt du kan hver omgang. Hvis du kan velge så vil du helst lede og det gjør jeg nå.

– Blir det full pinne?

– Det går ikke an å spare. Du må ikke legge igjen hodet på start heller. Alpint er litt taktikk og med linjevalg - du kan ikke ha blackout akkurat. Men selvfølgelig gi passe gass!

– Det blir oppkjørt
Jansrud var nummer seks, men skuffet i den første omgangen. 25-åringen kjørte inn til 1:03:01 og er foreløpig nummer ni.

– Jeg er egentlig ganske fornøyd med omgangen. Problemet var at det var for langt mellom portene i den nederste delen. Derfor fikk jeg ikke utnyttet det jeg er god på. Ni tideler opp er egentlig for langt, men jeg håper at mange kommer i mellom meg og toppen slik at jeg får et bedre startnummer i 2. omgang. Det blir varmere og oppkjørt utover dagen, sier Jansrud til TV 2 Sporten.

TV 2 Play: Se intervju med Jansrud etter 1. omgang