sæternes
sæternes

Sæternes: – Veldig spesielt å spille for Viking

Bengt Sæternes er trygg på at han vil score mange mål i Viking-trøya i år.

Viking, med en høyst effektiv Erik Nevland i spissen, ledet med komfortable 3-0 til pause over Kalmar i 1881-cupen på La Manga, men mistet taket i andre omgang og slapp inn to mål.

Åge Hareide tok ut tomålsscorer Nevland med en drøy halvtime igjen, og satte innpå den hjemvendte helten, Bengt Sæternes.

– Det er veldig spesielt å komme tilbake og spille for Viking etter så mange år. Jeg koser meg, sier Sæternes, som gikk fra Vålerenga til Viking etter fjorårssesongen.

Hard konkurranse
Viking imponerte tidvis mot Kalmar, men Sæternes måtte gå målløs av banen. I Viking er det særdeles tøff konkurranse offensivt, og Sæternes konkurrerer med nevnte Nevland, stortalentetene Valon Berisha og Yann-Erik de Lanlay, Patrik Ingelsten, Andreas U. Andersen og Tommy Høiland.

Han er likevel sikker på at han ikke vil varme benken den kommende sesongen.

– Jeg tror absolutt på mye spilletid, sier Sæternes.

Åge Hareide er svært tilfreds med den offensive kompetansen i mannskapet, og ser det som en stor fordel med såpass mange kvalitetsspillere.

– For meg er det et luksusproblem. Vi må ha så mange gode spillere å rullere på, og det er viktig med gode erstattere når det oppstår skader, sier Hareide til TV 2 Sporten.

For å gjøre plass til alle de gode spillerne, har Hareide flere ganger brukt Sæternes på venstrekanten i treningskamper.

– Andre typer i laget
Viking har sett bra ut på La Manga, og Sæternes har god tro på at laget vil innfri langt mer i år enn fjorårets niendeplass.

– Vi har en bra spillergruppe, og det er veldig god stemning blant gutta. Det er litt andre typer i laget denne sesongen, og jeg har tro på en bra sesong for Viking, sier Sæternes.

Han trives også veldig godt med Åge Hareide som sjef.

– Jeg har jo spilt under Åge på landslaget før, og han er en veldig dyktig trener, som er svært sterk i kampsituasjon, sier Sæternes til TV 2 Sporten.