skutle
skutle
Rune Almenning Jarstein (Foto: Frode Olsen)
Rune Almenning Jarstein (Foto: Frode Olsen)

RBK vil sjekke Jarstein-overgangen på nytt

«Ukjent» regel kan få følger for Rosenborgs salg av Rune Allmening Jarstein.

– Jeg tror ikke Jarstein-avtalen hadde noen tidsbegrensning, sier direktør i RBK Nils Skutle til TV 2 Sporten.

Da Rune Almenning Jarstein ble solgt fra Rosenborg til Viking, endte den regjerende seriemesteren opp med å måtte utbetale 2.85 millioner av overgangssummen på ca. 4 milioner, til Odd Grenland. Dette på grunn av en klausul i avtalen da keeperen gikk til RBK.

«Ukjent» regel
Etter at det ble kjent at Start ikke kan kreve kompensasjon av Rosenborg etter salget av Anthony Annan til Schalke 04, vil trønderne sjekke forholdene rundt Jarstein-saken på nytt.

Sørlandsklubben trodde i utgangspunktet at de hadde krav på penger, men da det ikke var satt noen tidsramme på videresalgsklausulen, falt kravet bort i henhold til NFFs lovverk.

Uten fastsatt tid på denne videresalgsklausulen, kan ikke klubben kreve noe dersom det er mer enn to år siden spilleren meldte overgang.

– Burde dere kjent til denne regelen?

Det har jeg ingen sterk formening om. Poenget er at regelen ikke er kjent hos norske klubbledere, det er i hvert fall mitt inntrykk, forteller Skutle.

– Satt advokat på saken
Sportslig leder i Rosenborg Erik Hoftun, forteller til adressa.no at klubben vil vurdere rettslige skritt.

– Vi har satt advokat på saken i dag, og i tillegg opprettet kontakt med NFF for å finne ut hvordan regelene skal tolkes, sier Hoftun.