Slik ser Formel 1 banen i Bahrain ut. (Foto: STR/Reuters)
Slik ser Formel 1 banen i Bahrain ut. (Foto: STR/Reuters)

Bahrain-opptøyer kan stoppe formel 1

Fortsetter uroen og opptøyene i Bahrain inn i neste uke, vil sesongåpningen i formel 1 neste måned bli avlyst.

Det opplyste formel 1-sjef Bernie Ecclestone torsdag. Bahrain Grand Prix er den første av 20 VM-runder i kommende formel 1-sesong. Banen har vært brukt hver sesong siden 2004.

– Vi tar en avgjørelse tirsdag eller onsdag (neste uke). Om tilstandene ikke endrer seg til det bedre, blir svaret nei, sier Ecclestone til Reuters.

Den norske GP2-føreren Pål Varhaug måtte torsdag rømme landet etter flere dramatiske dager i Sakhir. GP2-runden til helgen er avlyst, og Varhaug og co. må avvente Ecclestones avgjørelse før man vet om det blir nytt forsøk på å avvikle racing i landet 11.-13. mars.

GP2 har planlagt ny runde på banen samtidig som formel 1-løpene er planlagt.

Flere mennesker er drept i opptøyene som rammer midtøstenstaten. Demonstrantene i Bahrain ønsker større politisk frihet og flere rettigheter.

Landet styres av kong Hamad Bin Isa al-Khalifa, som på flere områder har markert seg som mer reformvillig enn andre statsoverhoder i regionen.

Hamad har løslatt politiske fanger og åpnet opp for valg, men forbeholder seg fortsatt retten til å utpeke både statsminister og medlemmene av overhuset.

Politiske partier er heller ikke tillatt, og den sjiamuslimske majoriteten har lenge murret i misnøye over kongens og sunnienes dominans. (©NTB)