VIF trener Martin Andresen (Foto: Holm, Morten/Scanpix)
VIF trener Martin Andresen (Foto: Holm, Morten/Scanpix)

Andresen om Skeid-kampen: - Resultatet er viktig

Vålerenga møter lillebror Skeid i den siste treningskampen før avreise til Tyrkia.

Se Vålerenga - Skeid direkte i vårt kampsenter kl. 17.15.

Vålerenga-trener Martin Andresen forteller at de har brukt de siste treningene denne uken til å forberede seg på treningskampen mot nabolaget. Med bare 36 dager igjen til seriestart betyr resultater i treningskampene mer enn tidligere i vinter.

- Det er fortsatt bare trening, og det som teller er hvordan vi spiller i kampen. Når det er sagt så henger resultatet sammen med det, så resultatet teller mer nå, sier Andresen til vif-fotball.no

Høy rekruttering
Andresen har god tro på at Vålerenga er forberedt til Tippeligaens første kamp mot Viking.

- Det er fortsatt litt igjen, men vi skal bli klare, forsikrer han.

Opp gjennom tidene har Vålerenga hentet en rekke spillere fra Skeid, deriblant Dawda Leigh og brødreparet Mostafa og Mohammed Abdellaoue (Nå Hannover 96).

Leigh blir å se på banen i kveld, i liket med Freddy dos Santos og Morten Berre som også er tidligere Skeidspillere. Mostafa Abdellaoue har en liten overbelastning i kneet, og må stå over kampen mot gamlelaget.

Daniel Fredheim Holm (Nå Rosenborg) spilte også i Skeid før han ble rekruttert av Vålerenga.

Ikke redde
Skeids nye hovedtrener Ole-Kristian Vikan, er ikke like opptatt av resultatet i kampen som Andresen.

- Vi har kommet seint igang med oppkjøringa på grunn av noen utenomsportslige utfordringer. Vålerenga er nok mer klare enn oss i dag, sier han.

Skeidtreneren håper kampen vil bli en vitamininnsprøytning for spillerne etter en vanskelig periode. Han frykter derimot ikke at Vålerenga, som også har en ny spillerutvikler i spissen, skal hente noen av talentene hans.

- Jeg tror Vålerenga er ganske satt i forhold til årets tropp. Men om vi har spillere som fanger interesse hos dem, er det et veldig godt tegn for oss, forteller Vikan.

Vil banke storebror
Assistenttrener, og kaptein på Skeid, Jo Andreas Gundersen forteller om et godt naboforhold mellom de to klubbene. Og selv om Vålerenga spiller to divisjoner over Skeid hevder han at Thorsov-klubben ikke frykter noe før kampen i kveld.

- Vi kan ikke ha respekt for dem bare fordi de er noen etasjer over oss. Vi er jo lillebror i byen, og det ville være moro å gi storebror bank i kveld, sier kapteinen.

Kampen sendes live på TV2 Sumo i kveld fra klokken 17.15.