Anthony Annan (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Anthony Annan (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

Start kan tape millioner på Annan-glipp

Rosenborg kan sitte igjen med alt etter Anthony Annans overgang til Schalke 04.

Start trodde klubben hadde sikret seg rundt 2,5 millioner kroner da Anthony Annan gikk fra Rosenborg til Schalke i slutten av januar.

Sørlendingene solgte midtbaneterrieren til trønderne sommeren 2008, og en videresalgsklausul skulle sørge for penger i kassen i Kristiansand.

Start jublet for tidlig
– En gladnyhet for Start. Hadde han ikke blitt solgt nå, tror vi det ville ha blitt vanskelig å få særlig med penger for ham, sa Starts administrerende direktør Sveinung Hovstad da Schalke-overgangen var i boks.

Men Start kan ha gått på en smell - for de skal ha glemt et sentralt punkt da de skrev under på avtalen. En formulering om hvor lenge klausulen skulle vare skal være glemt. Det kan koste sørlandsklubben dyrt, for NFFs regelverk sier:

Er ingen tidsbegrensning lagt inn, gjelder avtalen nemlig bare for to år (tre år fra og med Fotballtinget våren 2010).

Annan ble solgt til den tyske storklubben to og et halvt år etter overgangen fra Start til Lerkendal. Ghaneserens tidligere arbeidsgiver hadde krav på 25 prosent av 11 millioner.

– Regelen er tydelig
Men totalt skal overgangssummen være på rundt 21 millioner kroner, dermed kan Start gå glipp av flere millioner.

– Generelt er det vanlig med tidsbegrensning i avtaler, og noe vi anbefaler alle klubber, sier fagansvarlig for overganger i NFF, Stein Pedersen ifølge fotball.adressa.no.

– Denne regelen er tydelig. Hvis den ikke er tidsbegrenset, eller at det åpent går frem hvor lenge den gjelder, så var det før to, og nå tre år som gjelder, fortsetter Pedersen, samtidig som han understreker at en slik sak aldri er prøvd i NFFs juridiske instanser.