Espen Lie Hansen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)
Espen Lie Hansen (Foto: Josefsen, Jon Michael/Scanpix)

Drammen la inn protest etter dramatisk kamp mot ØIF

Publikum på tribunen hadde lyst til å løpe ut på banen, sier Drammens toppscorer Espen Lie Hansen.

Drammen spilte sin første uavgjorte kamp for sesongen da ØIF Arendal gjestet Drammenshallen. Poengtapet kan vise seg å bli avgjørende i gullkampen med tabellnaboene Elverum og Haslum.

Drammens Tidende skriver at det ble høydramatisk i sluttsekundene og at Drammen har sendt inn en protest til forbundet.

Har lagt inn protest
Drammen mener dommerparet Marius Josefsen og Inge Holm gjorde en formell feil da de besluttet at Drammen måtte avslutte kampen med kun fire spillere de siste ni sekundene. Bakgrunnen for dommernes beslutning var at Jan-Richard Lislerud Hansen først fikk tildelt en tominutter og deretter fikk rødt kort for å ha slått til en stol på vei ut av banen.

ØIF Arendal utnyttet overtallet til å sette inn 30-30 med kun ett sekund igjen å spille.

– Jeg kan bekrefte at vi har lagt inn protest på det vi mener er en formell feil av kamplederne vedrørende utvisningen til Jan Richard Lislerud Hansen på slutten av kampen, sier daglig leder i Drammen HK, Jon Einar Hovland, til Drammens Tidende.

Bjørn Tore Lie i Norges Håndballforbund, bekrefter overfor TV 2 Sporten at Drammen har varslet at de vil legge inn protest, og at den skriftlige protesten må sendes inn i løpet av fire virkedager. Deretter vil protesten bli behandlet av domsutvalget så fort som mulig.

Bjørn Tore Lie ønsker ikke å spekulere i mulige utfall dersom protesten skulle bli tatt til følge.

Lie Hansen raser mot dommerne
Drammens toppscorer, Espen Lie Hansen, er fortsatt irritert over gårsdagens kamp og er hard i sin kritikk av dommerne.

– Det ble dramatisk på slutten, men det var dommeren som gjorde det dramatisk. Vi ledet med ett mål og var det noen veldig rare dommeravgjørelser på slutten der som gjorde at det ble uavgjort. Det skjedde mye. Vi ble også avblåst for en utrolig merkelig situasjon i angrep på slutten der. Det er ikke ofte publikum på tribunen nesten har lyst til å løpe utpå banen, forteller Lie Hansen til TV 2 Sporten.

Lie Hansen sier videre at han mener det mest rettferdige vil være en omkamp, fordi gårsdagens kamp kan får stor betydning for medaljekampen i Postenligaen.

– Gullet vårt kan ryke på det opplegget her. Det skal mye til for å ende foran Elverum og Haslum nå, da må de avgi poeng. Det er ikke ofte man kan skylde på dommeren, men akkurat i går så synes jeg det må være lov, sier Lie Hansen.

– God jul!
ØIF-trener Leif Gautestad hevder han ikke er redd for at protesten skal bli tatt til følge.

– Jeg ser fram til om en eventuell omkamp. Da vil vi ha mulighet til å kunne ta to poeng, sier han til Drammens Tidende.

– Han tar den ja? God jul, sier jeg bare da, er Lie Hansens respons til Gautestads kommentar.

PS: I onsdagens andre oppgjør i Postenligaen for herrer slo Runar Stord med 26-21 på bortebane.