Kenny Dalglish (Foto: PAUL ELLIS, © pe/ch)
Kenny Dalglish (Foto: PAUL ELLIS, © pe/ch)

Dalglish mener Liverpool er blant Europaliga-favorittene

– Jeg vil like å tro at vi er et av de gode lagene, sier Kenny Dalglish.

Se Sparta Praha – Liverpool på TV 2 SPORT 1 eller i vårt kampsenter kl. 21.05.

Dalglish sier at han gleder seg å til å lede de røde i Europaligaen. Manageren stempler laget sitt som favoritter, men innrømmer at det ikke bare vil være enkelt å vinne cupen.

- Det er noen gode lag som er med, så det vil bli vanskelig å vinne trofeet. Men jeg vil like å tro at vi er et av de gode lagene, sier Dalglish til liverpoolfc.tv.

Skadepreget
Flere av Liverpools sentrale spillere, deriblant Steven Gerrard og Daniel Agger, befinner seg om dagen på skadelisten. Også nysigneringen Andy Carroll er ute med lårstrekk. Alle tre mister kampen mot Praha.

- Vi har ikke vårt beste lag. Det er noen skader, men det hører med til fotballen, fortsetter manageren.

Med tre spillere ute, avslører Dalglish at han vil bruke muligheten til å gi noen unge rekrutter viktig kamptrening.

- Vi har med noen av ungguttene som spilte i juniorcupen på mandag, og Tom Ince vil også være med. Vi må imidlertid være fornuftig og realistiske med disse, sier han.

Det er også spekulert i om 16 år gamle Raheem Sterling blir tidenes yngste Liverpooldebutant. Unggutten er med i troppen som har reist til Praha, men det er ikke avklart om han kommer på banen i europacupoppgjøret.

Vanskelig kamp
Liverpool møter Sparta Praha i 8-delsfinale på Letna Stadium i morgen.

- De kom gjennom sin gruppe ganske komfortabelt. De ble nummer to og har nå hatt en god pause, sier Dalglish om motstanderen.

Manageren tror det blir en vanskelig kamp, men har likevel troen på at Liverpool vil hente hjem seieren.

- De har også kjøpt et par nye spillere, og vi vet hva de står for. Men jeg tror ikke de har hatt en ordentlig kamp siden desember. Forhåpentligvis vil det bli dobbelt så vanskelig for dem som for oss, sier han.

Han er imidlertidig ikke redd for at Praha-supporterne skal psyke ut laget hans.

- Noen ganger er publikum den største fordelen til hjemmelaget, men de kan også være de største kritikerne. Hvis vi kan sørge for at vi greier å dempe deres fans vil det være til vår fordel, forklarer Dalglish.