Brian Priske (Foto: Peter Morrison/AP)
Brian Priske (Foto: Peter Morrison/AP)

Start-Priske: – Redknapp har et voldsomt temperament

Starts nye høyreback, Brian Priske, foretrekker Knut Tørum fremfor suksesstrener Harry Redknapp.

Knut Tørum har sørget for å bringe rutine inn i sitt unge mannskap ved å hente danske Brian Priske (34). Priske har 24 A-landskamper for Danmark, og har tidligere spilt Premier League-fotball for Portsmouth. Der ble han kåret til klubbens mest verdifulle forsvarsspiller av lokale medier.

- Jeg spilte fast før Harry Redknapp kom til klubben. Da ble jeg straks benket, men etter noen kamper ute av laget, spilte jeg de siste ti før jeg forlot klubben, sier Priske, som gikk til belgisk fotball etter sesongen.

Det ble spekulert i at Redknapp ikke ønsket å benytte spillere han selv ikke hadde hentet til klubben.

- Alt jeg vet er at han hentet Glen Johnson til klubben, og at Redknapp ønsket å satse på ham. Da var jeg 28 år, og ønsket å spille A-lagsfotball, dermed forlot jeg Portsmouth, forteller Priske.

Trives med Tørum
Tirsdag kveld var gliset bredt hos Harry Redknapp etter at hans Tottenham slo Milan på San Siro. Like blid har ikke Redknapp vane for å være i garderoben, skal vi tro Priske.

- Han har et voldsomt engasjement, og et like stort temperament, forteller Priske.

Nå trenes han av sindige Knut Tørum - og innrømmer at han trives bedre under en sjef av den typen.

- Jeg har veldig sansen for Tørum. Han er veldig avslappet og rolig, og jeg liker veldig godt den stilen, sier Priske, som får gjengjeldt skussmålene fra sjefen.

- Brian gir ikke bare rutine til laget, han er også en fantastisk flott fyr å ha i spillergruppen, sier Tørum om sin nye forsvarsspiller.

Må pendle
Priske har, som dansker flest, hatt fordommer mot norsk fotball. I Start har imidlertid den pipen fått en helt annen lyd.

- Vi dansker liker å gjøre narr av norsk fotball, men jeg er fatisk veldig positivt overrasket. Start er et godt lag med en rekke kreative spillere, sier Priske.

Ikke bare har Priske sansen for Start, han ser også frem til to fine år i sørlandets perle, Kristiansand. Selv om han må drive intensiv pendling til Århus, da hans kone og barn vil fortsette å bo i Danmark.

- Barna mine er blitt så store at de er begynt i skolen. Derfor tenker jeg at det blir feil å flytte dem til et annet land med et nytt språk. Jeg håper og tror at det skal gå bra med pendling til Århus. Jeg liker Kristiansand utrolig godt, og gleder meg til å få familien på besøk der, sier Priske.