Mario Götze har vært en åpenbaring for Dortmund denne sesongen (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)
Mario Götze har vært en åpenbaring for Dortmund denne sesongen (Foto: PATRIK STOLLARZ/Afp)

– United følger tysk stortalent

Tyske medier melder at Sir Alex Ferguson følger det tyske midtbanetalentet Mario Götze.

Det er den tyske avisen Bild som rapporterer at Ferguson skal være interessert i å hente den tyske 18-åringen når transfervinduet åpner til sommeren.

Götze har spilt for Borussia Dortmund siden han var 8 år gammel, og gått gradene i klubbens fotballakademi. I november 2009 fikk han sin debut i tyske Bundesliga. På 26 kamper har han scoret fire mål i den tyske toppserien. I høst debuterte han også for det tyske landslaget. Han omtales som en rask, teknisk og kreativ spiller.

Matthias Sammer, tidligere Ballon d'Or-vinner, som nå er ansatt i det tyske fotballforbundet har uttalt at Götze er et av de største talentene Tyskland noensinne har hatt.

Talentet skal også være velsignet med en svært god pasningsfot.

Ferguson (Foto: Magi Haroun/EPA)
Ferguson (Foto: Magi Haroun/EPA)

På spillerjakt
Uniteds nåværende midtbanespiller Paul Scholes nærmer seg slutten av fotballkarrieren, mens Owen Hargreaves har spilt minimalt de siste tre årene. Derfor antas det nå at Sir Alex vil gå til anskaffelse av en sentral midtbanespiller i sommer.

Flere andre spillere har vært linket til Manchester United den siste tiden. I sommer var det snakk om blant andre Wesley Sniejder og Mesut Özil, mens navn som Daniele De Rossi og Marek Hamsik stadig dukker opp med jevne mellomrom.