hoftun
hoftun

Hoftun ler av Tromsøs Kara-prislapp

– Skal de ha 20 millioner spiller han i Tromsø i 2011, sier Hoftun, som likevel ikke har gitt opp midtbanejuvelen.

Trondheim (TV 2 Sporten): Rosenborg er fortsatt interessert i Serigne Kara Mbodj (20)som mulig erstatter for Anthony Annan. Tromsø-trener Per Mathias Høgmo uttalte mandag at prisen bør ligge omtrent rundt Annan-nivå, altså ca 20 millioner, men det vil aldri trønderne legge på bordet.

– Det har jeg absolutt ikke, sier Hoftun med et flir til TV 2 Sporten.

– Hvis han koster 20 millioner spiller han i Tromsø også i 2011, slår RBKs sportslige leder fast.

Så langt skal det ikke være lagt inn konkrete bud på Kara, og trolig vil nok en reell pris ligge lavere enn 20 millioner i en handel der også RBK-spiss Trond Olsen har vært nevnt som en mulig del av avtalen.

– Det er ingen hemmelighet at vi er interessert etter at Tromsø bekreftet det, men derfra til at det blir en overgang kan være vanskelig. Vi er fortsatt i forsiktig dialog med dem, så får vi se hva det ender opp med, forteller Hoftun.

Se lengre intervju om status i spillerjakten i videovinduet

– Norske spillere er for dyre
Tidligere i år har Rosenborg forsøkt å hente blant annet Fredrik Nordkvelle fra Strømsgodset, men ville ikke gi de tre millionene Drammensklubben krevde.

– Vi har satt av litt penger til nye spillere, men de kravene vi har vært møtt med har vært for høye, derfor har vi ikke fått på plass noen, forklarer en ærlig Hoftun.

Har du inntrykk av at norske klubber skrur på litt ekstra, eller tror dere har mer penger enn dere har?

– Historisk sett betalte vi mer for spillere i Norge enn andre norske klubber, naturlig nok når vi fikk inn x antall millioner fra Champions League hver eneste år. Jeg har ikke grunnlag for å si at det er fortsatt er slik at norske klubber skrur opp prisen når vi kommer på banen, men generelt i norsk fotball synes vi jo prisnivået er for høyt.

Må dere handle utenlands?

– Vi jobber med begge deler, både internt i Norge og i utlandet.

Les også: Slik skal RBK finne en ny Annan eller Sapara

Trenger tid
Gårdagens 5-0-tap mot FC København viste tydelig at RBK er langt unna det nivået de ønsker, og både spillere og trener Jan Jõnsson mener det haster med å få på plass forsterkninger. Sportslig leder kan ikke love noe med det aller første.

– Helst skulle de vært her i går, ifølge alle jeg snakker med, men ting tar tid og gode spillere koster penger.

-Det er din oppgave å få dette i boks, merker du presset?

– Tja. I Rosenborg er det forståelse for at dette er prosesser som tar tid. Det skorter ikke på viljen, men jeg merker det mer på næromgivelsene at de er stresset, sier Hoftun.