Pat McQuaid (Foto: TV 2)
Pat McQuaid (Foto: TV 2)

Sykkelsjef vil ha Contador-løsning før Touren

Pat McQuaid, lederen i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil ha en endelig løsning på Alberto Contador-saken før årets Tour de France starter.

Den spanske sykkelforbundet frikjente den triple Tour-vinneren for bruk av forbudte stoffer tirsdag. Den tidligere utestengelsen på ett år ble satt til side.

28-åringens skjebne hang i en tynn tråd etter at han testet positivt på stoffet clenbuterol under siste års Tour de France. Contador har hele tiden sagt at han er uskyldig og har brukt en «forurenset» biffstek som unnskyldning for den positive prøven.

UCI-sjefen vet ennå ikke hvordan de skal stille seg til saken. De har ikke bestemt seg for om de skal anke saken til Idrettens Voldgiftsrett (CAS).

– Vi kjenner ikke saken nok. Tirsdag mottok vi en 25 sider lang oppsummering, og vi venter på å få tilsendt den komplette saksmappen slik at vi får det fullstendige bildet av saken, sa McQuaid.

– Den jobben gjør vi i samband med Det verdens antidopingbyrå (WADA), men det er opp til oss om vi kommer til å anke avgjørelsen, sa sykkelsjefen. (©NTB)