By Rise
By Rise
Drillo (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Drillo (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

By Rise: – Eggens filosofi om åpne treninger er utgått på dato

Landslagsassistent Ola By Rise mener det er helt nødvendig at landslaget stenger treninger før den viktige kampen mot Danmark.

Egil «Drillo» Olsen gjør alvor av ambisjonen om å holde kortene tett til brystet før EM-kvalifiseringskampen mot Danmark og stenger tre av fire treninger for utenforstående.

Det er helt nytt for Norges landslag, der det tradisjonelt har hersket stor åpenhet. I sin første periode som landslagssjef åpnet ikke Drillo bare treningene, han offentliggjorde så godt som alltid laget dagen før kamp.

Eggen-filosofi utgått på dato?
Assistenttrener Ola By Rise mener stengte treninger er et naturlig grep i internasjonal toppfotball.

– Det viser seg at vi er det eneste landslaget i verden som har så mange åpne treninger, så vi prøver å krympe forspranget til rivalene med å få litt tid for oss selv vi også. Hvis vi skal øve oss for åpne kameraer og åpne blokker mens Danmark får lov til å holde på i ro og fred, så blir det et konkurransefortrinn for dem, sier Ola By Rise til TV 2 Sporten.

Eggen ikke enig med By Rise
– Er det ikke slik som Nils Arne Eggen en gang sa, at er man god nok, så spiller det ingen rolle om andre ser hva vi gjør?

– Den tankegangen tror jeg er i ferd med å gå litt ut på dato. Det har vært en veldig stor konkurransestramming i internasjonal fotball. Marginene blir mindre og mindre, svarer By Rise.

TV 2 Sporten spurte Nils Arne Eggen om han er enig med uttalelsene til sin tidligere RBK-keeper.

– Det er bare tøv. Landslaget må selvfølgelig få gjøre som de vil, men hadde jeg vært trener i Rosenborg ville jeg fremdeles holdt åpne treninger. Det er det som jeg tror på, sier Eggen til TV 2 Sporten.

Se intervju med By Rise i videovinduet øverst.

– Alle vet hvordan vi spiller
Siden Åge Hareides tid som landslagssjef har det vært vanlig å stenge én trening før hver landskamp for presse og andre. Det er videreført i Drillos nye periode, men nå stenges for første gang flere treninger.

– Alle vet hvordan vi spiller, men formasjon og presshøyde kan vi holde for oss selv. Og det kommer til å bli en del drilling på treningene, sa Drillo til NTB før hjemreise fra Faro forrige uke. Da var lukking av treningene et logisk steg.

Bare treningen første dag av samlingen, på Sandefjords arena tirsdag 22. mars, vil være åpen. Da er det tradisjonelt få spill- og formasjonssekvenser og lite informasjon å hente fra det som skjer på treningsfeltet.

– Skal ikke være blaserte stjerner
Både onsdag (i Sandefjord), torsdag og fredag (begge på Ullevaal) vil treningene bli lukket etter en halv time. Det betyr at utenforstående får godt innblikk i oppvarmingsøvelsene, men lite annet.

– De norske landslagsspillerne skal stilel opp for mediene hver dag. Vi skal være folkelige og åpne og ikke noen blaserte stjerner, men vi ber bare om å få lov til å ha en liten time på slutten av de tre siste øktene våre for å kunne stille best mulig forberedt mot Danmark.

Her er landslagest program frem mot Danmark-kampen:

Tirsdag 22.mars
12:00 Beregnet ankomst Rica Park Sandefjord
15:00 Trening, Komplett.no Arena
17:00-17:30 Pressetreff

Onsdag 23.mars
12:00 Trening, Komplett.no Arena
14:15-14:45 Pressetreff, Komplett.no Arena
18:00 Beregnet ankomst Hotel Bristol, Oslo

Torsdag 24.mars
12:00 Trening, Ullevaal Stadion
14:00-14:30 Pressetreff

Fredag 25.mars
12:00 Trening, Ullevaal Stadion Lukket trening
14:00-14:30 Pressetreff

Lørdag 26.mars
20:00 Avspark Norge – Danmark, Ullevaal Stadion

(©TV 2 Sporten / NTB)