wenger
wenger

Wenger: – Barcelona er det beste laget i verden

Men Arsene Wenger tror at hans lag står mye sterkere rustet før møtet med spanjolene, enn det som var tilfellet i fjor.

Arsenal tar imot Barcelona i første oppgjør av Mesterligaens åttendedelsfinale onsdag kveld.

I forrige sesong røk Arsenal ut av turneringen for nettopp Barcelona i kvartfinalen. Arsenal-manager Arsene Wenger vil ikke at det samme skal skje i år.

– Det er en av de tøffeste testene til nå. Barcelona er det beste laget i verden for øyeblikket, men hvis vi slår dem ut har vi en større sjanse til å vinne hele turneringen, sier Wenger.

– Dette er en god mulighet til å vise at vi er bedre enn det laget som møtte dem i fjor. Vi har troen på oss selv og har et godt samhold i laget.

Se intervju med Arsene Wenger øverst i artikkelen!

– Vi kan ikke klage fordi vi er i en ideell situasjon før møtet. 90 prosent av laget er tilgjengelig i februar, det var ikke tilfellet i fjor, poengterer Wenger.

Blir ikke avgjort i denne kampen
Barcelonas midtbaneelegant Andrés Iniesta er klar til å spille på Emirates Stadium for første gang i karrieren, og spanjolen forventer en meget tøff kamp mot det engelske topplaget.

– Arsenal er et sterkt lag og vi må spille opp mot vårt aller beste for å dra hjem fra London med et godt resultat, sier Iniesta.

– Vi må være veldig fokuserte, spille vårt spill og sette sjansene vi får.

Barcelona klarte bare uavgjort i helgens kamp mot Sporting Gijon, men 28-åringen sier at det ikke har påvirket spillerne før møtet med Arsenal.

– Vi har en helt annen innstilling nå, vi må glemme resultatet i Gijon, dette er Champions League. Ingen forventer at åttendelsfinalen vil være avgjort etter onsdagens kamp, det må nok vente til etter returkampen, avslutter den spanske VM-helten.

Barcelona´s midfielder Andrés Iniesta  (Foto: LLUIS GENE/AFP)
Barcelona´s midfielder Andrés Iniesta (Foto: LLUIS GENE/AFP)