ODD
ODD

Fagermo satser uten rutine på keeperplassen

Purung keeperduell i Odd.

Dag-Eilev Fagermo lot rutinerte Arni Gautur Arason (35) gå etter fjorårets sesong. På strek står Andreas Lie (23) og André Hansen (21) igjen - og skal redde Odd i 2011.

– Det optimale er vel å ha én eldre, rutinert keeper og én ung, talentfull keeper. Vi har to unge og lovende, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

Lie klar for keeperkamp
Odd-treneren virker slett ikke bekymret over keepersituasjonen. Unggutta som bærer hanskene i Odd mener heller ikke at Fagermo har noe å frykte når de skal sørge for at klubben gjentar den gode fjorårssesongen.

– I fjor var vi veldig solide, og jeg regner med at vi har som mål å klare topp fem også i år, sier Andreas Lie, som stod godt de gangene han tok over for Arason i fjor.

Han er klar på at han er god nok til å være Fagermos førstevalg når seriestarten blåses igang.

– Det får bli opp til andre å vurdere hvem som blir førstekeeper, men jeg er helt innstilt på å spille fast, sier Lie til TV 2 Sporten.

I fjor sommer droppet han retur til sin gamle klubb Aalesund for å bli i Odd Grenland.

– Jeg fikk tilbud om å returnere til AaFK i fjor, men jeg trives veldig godt i Odd, og har tro på at jeg kan gjøre det bra her - selv om jeg selvfølgelig savner hjembyen av og til.

– Vil du godta å være andrekeeper om en yngre målvakt passerer deg som førstevalg?

– Det kan jeg ikke svare på nå, den vurderingen må man ta om den tid kommer, sier Lie videre.

Stortalenter
Mot Randers tirsdag kveld var det nysignerte André Hansen som stod mellom stengene. Det ble to baklengsmål, ingen som han kan klandres for.

– Vi var litt rustne, men det er godt å komme i gang med kamper igjen, sier keeperen som kom til Odd fra Lillestrøm.

– Jeg hadde det veldig fint i Lillestrøm, men da Odd kom på banen så jeg en større sjanse til å spille meg til en fast plass på laget, sier Hansen til TV 2 Sporten.

Tror du at du blir førstevalget foran Lie?

- Det er litt tidlig å si ennå. Vi er ulike keepertyper. Mine styrker ligger i at jeg er god med beina, og med feltarbeidet. Andreas er helt rå på strek. Jeg ser også på meg selv som bra der, men jeg har litt å lære av Andreas på den biten, forteller Hansen, som har 15 kamper på aldersbestemte landslag.

Andreas Lie står bokført med 31 kamper med flagget på brystet.

Må velge én
Dag-Eilev Fagermo har med det sikret seg to av landets største keepertalenter, men hvem av dem han ønsker å benytte som førstekeeper holder han fortsatt hemmelig.

– Vi kan ikke ha det sånn at to keepere kjemper om plassen hele sesongen igjennom. Vi må velge én som førstekeeper, og det vil vi gjøre når vi er hjemme fra La Manga, sier Fagermo til TV 2 Sporten.

– Hansen startet i dag, er det han som er nærmest?

– Andreas Lie skal spille neste kamp, svarer Fagermo.

Du har fremdeles ikke bestemt deg for hvem som blir førstevalget?

– Jo, det har jeg nok, sier Fagermo, som ikke vil røpe hvem han har i tankene.