Knut Tørum (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Knut Tørum (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Norsk toppfotball gjør endringer i kampoppsettet på La Manga

Endringene ble vedtatt etter ønske fra alle klubbene

Etter ønske fra alle klubbene er 1881-turneringen på La Manga gjort om til et seriespill. I utgangspunktet var turneringen lagt opp som en cup med to puljer. Vinnerlagene i de innledene kampene skulle i utgangspunktet gått direkte til semifinalen, og taperne skulle spille plasseringskamper.

I og med at Start og Viking gikk seirende ut av sine dueller var det duket for et helnorsk oppgjør i den ene semifinalen. Strømsgodset og Odd som tapte sine kamper skulle også møtt hverandre i plasseringsspill. Dette ønsket klubbene å unngå.

- Vi fikk innspill fra klubbene som kom med et forslag til endringen. I hovedsak var argumentet at de norske og danske lagene ikke ønsket å spille interne oppgjør. Derfor har vi bestemt at vi gjør om til et seriespill, og setter opp en tabell for å kåre en vinner av 1881-turneringen, sier Svein Rustad i Norsk Toppfotball til TV 2 Sporten.

Det betyr at Viking møter Kalmar den 17.februar klokken 1500. Start spiller samme dag mot Midt Jylland klokken 1800. Den 18. februar møter Odd Grenland Esbjerg klokken 1500, mens Strømsgodset skal ut mot Randers klokken 1800.

Den nye tabellen er regnet ut fra et poeng for uavgjort og tre poeng for seier i de innledende kampene. Utfallet av straffesparkkonkurransene som har vært gjennomført teller ikke.

Slik ser tabellen ut i 1881-turneringen ut etter at alle lagene har spilt en kamp hver:
Randers (2-0) 3 poeng
Start (2-1) 3 poeng
Viking (1-1) 1 poeng
Midt Jylland (1-1) 1 poeng
Strømsgodset (0-0) 1 poeng
Esbjerg (0-0) 1 poeng
Odd Grenland (0-2) 0 poeng