Aksel Lund Svindal (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Aksel Lund Svindal (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Aksel visste ikke at han fikk premiepenger før TV 2 ga beskjed

Aksel Lund Svindals kombinasjonsgull ga ham rundt 250.000 kroner i pengepremier fra FIS. Det visste han ingenting om før TV 2 Sporten fortalte ham det.

Garmisch-Partenkirchen (TV 2 Sporten): Nytt av året er at FIS utbetaler premiepenger til medaljørene i VM. Det hadde ikke Norges alpinstjerne fått med seg da TV 2 Sporten snakket med ham i ettermiddag.

- Det kan bli et godt VM for deg dette, sa TV 2 Sportens reporter til Aksel Lund Svindal.

- Det utbetales ikke premiepenger i VM, kontret alpinisten hardnakket.

Etter en liten diskusjon dobbeltsjekket TV 2 Sporten sin informasjon, og kunne fortelle Aksel Lund Svindal at jo, det utbetales premiepenger i VM.

- Hva tenker du om det?

- Det visste jeg ikke, men jeg er veldig glad for at det var det svaret du kom med og ikke det andre, småler alpinisten.

Får over dobbelt så mye som Northug
Og le kan han gjøre hele veien til banken. For gullet i superkombinasjonen får nordmannen utbetalt 40.000 sveitserfranc (rundt 250.000 kroner). Til sammenligning får Petter Northug jr. om han tar VM-gull i Oslo utbetalt 16.000 sveitserfranc (knappe 100.000 kroner).

- Hva synes du om forskjellen på alpint og langrenn?

- Jeg tenker ikke så mye på det egentlig. Jeg tror ingen bryr seg så mye om det når du står på start i konkurranser. OL er jo det største du kan vinne, og der er det jo ikke premiepenger en gang. Egentlig er det med premiepenger litt oppskrytt, sier Lund Svindal som i tillegg til premiepengene fra FIS har sikret seg gode avtaler med sine sponsorer.

Bonusavtaler
- Det er selvfølgelig noen bonuser.

- Og de vil du ikke gå ut med?

- Hehe, det er konfidensielt, ler han.