Glenn Hoddle. (Foto: PA Wire/Pa Photos)
Glenn Hoddle. (Foto: PA Wire/Pa Photos)

Ny Sky-ekspert i trøbbel – gjorde narr av kinesiske navn

Glenn Hoddle legger seg flat etter å ha gått på en smell under direktesending.

Nylig sparket Sky Sports fotballekspert Andy Gray, mens partner Richard Keys valgte å trekke seg, etter nedsettende kommentarer om en kvinnelig linjedommer. Nå har enda en av kanalens eksperter tråkket i salaten.

Ny smell
Under mandagens Premier League-oppgjør mellom Fulham og Chelsea, kom tidligere landslagssjef engelsk landslagssjef Glenn Hoddle med følgende kommentar om en Fernando Torres-touch:

«When it's not going for you, it's not going for you. It's come off his chest, his knee and his toe. It's almost like the Chinese player Knee Shin Toe,» sa Hoddle.

Oversatt betyr det noe sånt som:

«Når det ikke funker for deg, funker det ikke for deg. Den gikk via brystet, kneet og tåa hans. Det er nesten som den kinesiske spilleren Kne Legg Tå.»

Angrende synder
Tirsdag melder Sports Illustrated at Hoddle beklager utspillet.

– Jeg kan bare beklage til de som ble støtt. Det finnes ingen unnskyldning. Det er et gammelt fotballuttrykk, og jeg skjønner at jeg ikke kan si slike ting, sier Hoddle.

Men det er ikke første gang 53-åringen er i hardt vær for upassende kommentarer. I 1999, mens han ennå var England-sjef, uttalte Hoddle at funksjonshemmede mennesker betaler prisen for noe de gjorde i et tidligere liv.