Egil
Egil "Drillo" Olsen og Ola By Rise (Foto: Bendiksby, Terje/Scanpix)

Landslaget stenger treningene før Danmark-kampen

– Vi ønsker oss deler av de tre siste øktene for oss selv, avslører Ola By Rise.

Landslaget kommer til å stenge sine tre siste treninger før EM-kvalikkampen mot Danmark i mars. Det avslører Drillo-assistent Ola By Rise i en blogg titulert «Forskjell på åpenhet og blotting» på fotballforbundets nettsider.

- Lørdag 26.mars spiller vi mot Danmark. Det kommer til å bli et vidunderlig hysteri de siste ukene før avspark på Ullevaal. Alt vi gjør fram til da, handler om å optimale forberedelser. Og da trenger vi å øve oss, sammen på treningsfeltet, uten å bli kikket i kortene. Jeg har akkurat sett igjennom Polen-kampen, og ser behov for oppstramminger i alle spillets faser. Det krever bevisstgjøring og gjentagelser, både i møterommet og på feltet. Men helst uten at trekk og bevegelser filmes eller beskrives i detalj i tv, aviser og på nett, skriver By Rise.

- Ønsker deler av de tre siste øktene for oss selv
Av den grunn vil treningene ble stengt.

- Derfor ønsker vi oss deler av de tre siste øktene for oss selv. Ikke for å nekte nysgjerrige journalister å følge veien fram mot avspark, men for å være best mulig forberedt på det som teller aller mest: En best mulig prestasjon (og resultat) mot Danmark, skriver By Rise.

Han trekker frem islandskampen i forrige kvalik som et eksempel på hvorfor dette kan være lurt.

- Da vi møtte Island hjemme i forrige kvalifisering, og enkelte norske eksperter syntes det var tåpelig at vi lukket portene mot slutten av den siste økta vår, stengte til sammenligning Island alle treningene sine. Og bare for å nevne det: De scoret på to dødballer, den første et innøvd korridorfrispark med skrelling av vår markeringsspiller på målscorer Helguson.

Tror RBK kan ha tapt på åpenhet
Han tror også Rosenborgs åpenhet kan ha kostet dyrt i mesterligakvaliken mot FC København.

- Den gangen RBK sjarmerte de fleste gjennom en fullstendig åpenhet med fri tilgang for media og annonsering av egen lagoppstilling dagen før kamp, var det rom for den slags. Vi møtte storheter som knapt tok oss på alvor, som ikke så oss live eller på tv før de kom til Lerkendal, som ikke hadde med drakter med lange ermer i iskalde november og som knapt brydde seg med hvordan vi angrep, kontret eller utnyttet cornere. Vi var bedre organisert, bedre forberedt – og visste det. I dag blir det som å spille kongen før esset er gått. RBK prøvde samme oppskrift i København, og ble straffet av FCK i CL-kvaliken. Jeg skal ikke påstå at åpenheten ble avgjørende. Men jeg tror dessverre den kan ha spilt en rolle, skriver By Rise.